Найбрудніше місце на кухні - холодильник. У ньому мешкає 8 тис бактерій на один кв. см.
Це результати дослідження британських вчених. Про це повідомляє dobryjlikar.
Найбільше бактерій накопичується на полиці для овочів і фруктів. Показник забруднення у цьому відділенні перевищує безпечний для людини рівень у 750 разів.
У шухлядах для свіжих овочів можна виявити кишкову паличку, сальмонелу та інші грибкові бактерії.
Щоб зменшити кількість бактерій варто раз у місяць промивати холодильник гарячою водою з милом. Крім того, потрібно мити овочі і фрукти перед тим, як класти їх туди.
Фахівці радять не завантажувати холодильник великою кількістю продуктів. Це дасть змогу зменшити кількість шкідливих мікроорганізмів у холодильнику.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали спецію, яка лікує серце
Виявили найнебезпечніший фрукт. Найбільше небезпечних речовин міститься у полуниці. Через високий вміст пестицидів вона може викликати багато захворювань.
Коментарі