Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2017 18:30

Знайшли ген інсульту

Знайшли ген інсульту
Фото з express-k.kz

За "молодий інсульт" відповідає ген інсульту - FoxF2. Він є y всіх людей. У кого робота гену порушується, підвищується загроза крововиливу.

Ген інсульту досліджували швейцарські медики з Інституту хімії і молекулярної біології при Гетеборзькому університеті. Про це повідомляє healthyliving.

Науковці дослідили генетичні дані 150 тис. осіб. Вони встановили, що ген FoxF2 забезпечує унікальний гематоенцефалічний бар'єр. Він захищає нервову тканину від різних мікроорганізмів, токсинів, клітинних і гуморальних факторів імунної системи. Якщо ген зачіпають мутації – може виникнути інсульт.

Завдяки результатам дослідження, можна простіше визначити, наскільки високий ризик появи хвороби y конкретної людини. Про це інформує mama.net. Відкриття дозволить знижувати кров'яний тиск у пацієнтів, які потрапляють до зони ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробили аналіз крові на шизофренію

Крім того, медики розроблятимуть ліки для зміцнення судин мозку. Це допоможе попередити інсульт.

Фахівці з Королівського коледжу вивчали генетичні варіанти, пов'язані зі згортанням крові. Саме цей процес часто призводить до інсульту, пише medinfo. Результати дослідження показали, що люди зі зміненою формою гена АВО, який визначає групу крові, частіше схильні до деяких видів інсульту.

Німецькі вчені встановили, що здорові і хворі серця людей пахнуть по різному. Серце має ферменти, які вказують на захворювання серцево-судинної системи.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли ген інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути