четвер, 01 червня 2017 05:57

NASA збирається відправити зонд до Сонця

NASA збирається відправити зонд до Сонця
Відправляють зонд на Сонце. Фото: Site.ua

Агентство NASA в 2018 році відправить до Сонця дослідницький зонд, який наблизиться до зірки на рекордну відстань.

Нова місія дозволить астрономам передбачити сонячні шторми та пролити світло на деякі з таємниць нашої зірки, пише Science Alert.

Апарат Solar Probe Plus (SPP) стартує в період між 31 липня і 19 серпня 2018 року на ракеті-носії Delta IV—Heavy. Зонд наблизиться до Сонця на відстань близько 6 мільйонів кілометрів. Попередня місія до Сонця, зонд Helios 2, пролетів повз зірки на відстані в 43 мільйони кілометрів.

"Найбільш незвичайна технологія цієї місії - тепловий щит. Це екран з вуглепластика, товщиною 11,5 сантиметрів, який може витримувати температуру близько 1400 градусів за Цельсієм. Використання вуглецевого композиту дозволить нам зробити набагато більш складні заміри", - пояснив один з розробників місії, астроном Бред Такер.

"Розуміння діяльності Сонця і прогнозування погоди дуже важливо, якщо ми дійсно хочемо, щоб люди досліджували космічний простір більше, в тому числі це важливо для роботи і життя на Місяці та Марсі", - підкреслив Бред Такер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли планету, на якій можливе життя

Серед завдань апарату Solar Probe Plus будуть вивчення частинок плазми поблизу Сонця, визначення структури і динаміки магнітних полів в джерелах сонячного вітру і деякі інші.

Зараз ви читаєте новину «NASA збирається відправити зонд до Сонця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути