четвер, 17 грудня 2020 14:18

NASA уклало новий контракт для запуску ракети в космос

NASA уклало новий контракт для запуску ракети в космос
New Glenn - орбітальна ракета-носій, що має два ступені і додатковий третій, при цьому перший ступінь може використовуватися повторно. Фото: pixabay

Ракету New Glenn як потенційного кандидата для космічних запусків вибрало Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору - NASA.

Пристрій розробляє компанія Blue Origin і з нею вже уклали відповідний контракт, повідомляє NASA.

Компанію створив засновник Amazon Джефф Безос 2000 року для розвитку космічного туризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сліпучі галактики, ефірні туманності: NASA оприлюднило неймовірні фото космосу

New Glenn - орбітальна ракета-носій, що має 2 ступені і додатковий 3-й, при цьому 1-й ступінь може використовуватися повторно. Здатна виводити на низьку навколоземну орбіту вантажі масою до 45 т, на геоперехідну орбіту — до 13 т. 1-й випробувальний запуск New Glenn запланований на 2021 рік.

Контракт з NASA дає можливість Blue Origin щорічно брати участь у тендерах на укладення договору пускових послуг у рамках відповідної програми управління NASA Launch Services II, NLS II. У контракті компанія Blue Origin позначена як потенційний постачальник послуг для планетарних космічних експедицій, для місій спостереження за Землею, для запуску супутників NASA та інших державних структур. Угода передбачає прийом замовлень на використання ракети New Glenn до червня 2025 року і на участь у місіях до кінця 2027-го.

Компанія українського бізнесмена Макса Полякова Firefly Black виграла тендер NASA на запуск малих супутників. Техаська компанія, що перебуває у власності бізнесмена українського походження Макса Полякова, стала одним із переможців тендера американської космічної агенції на запуск у космос невеликих супутників.

Зараз ви читаєте новину «NASA уклало новий контракт для запуску ракети в космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути