середа, 09 серпня 2017 07:00

NASA відправить в космос "капсулу часу" з найкращою цитатою з соцмереж

NASA відправить в космос "капсулу часу" з найкращою цитатою з соцмереж
NASA відправить в космос "капсулу часу". Фото: NASA

Національне аерокосмічне агентство США (NASA) планує відправити на зонд "Вояджер", який досліджує космічні простори, послання в майбутнє, так звану "капсулу часу". При цьому зміст цього послання виберуть користувачі соціальних мереж.

На сайті NASA кажуть, що акція приурочена 40-річчю місії "Вояджер". Будь-який бажаючий зможе залишити в соціальних мережах власну цитату з хештегом #MessageToVoyager, яка, на його думку, гідна відправиться в космос в "капсулі часу". Фахівці агентства відберуть кращі висловлювання користувачів, після чого переможця виберуть шляхом проведення громадського голосування з 23 по 29 серпня, - повідомляють Аспекти.

Автори ініціативи стверджують, що подібним чином хочуть не тільки популяризувати дослідження космосу, а й залишити дійсно народне послання нащадкам чи позаземним цивілізаціям, які розкриють капсулу через багато років. Повідомлення переправлять на зонд "Вояджер-1" 5 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало відео блискавок зі супутника

"Вояджер" (англ. Voyager, від фр. Voyageur - "мандрівник") - назва двох американських космічних апаратів, запущених в 1977 році, а також проекту з дослідження далеких планет Сонячної системи за участю апаратів даної серії.

Всього було створено і відправлено в космос два апарати серії "Вояджер": "Вояджер-1" і "Вояджер-2". Апарати були створені в Лабораторії реактивного руху (англ. Jet Propulsion Laboratory - JPL) НАСА. Проект вважається одним з найуспішніших і результативних в історії міжпланетних досліджень - обидва "Вояджера" вперше передали якісні знімки Юпітера і Сатурна, а "Вояджер-2" вперше досяг Урана і Нептуна. "Вояджери" стали третім і четвертим космічними апаратами, план польоту яких передбачав виліт за межі Сонячної системи (першими двома були "Піонер-10" і "Піонер-11"). Першим в історії апаратом, який досяг меж Сонячної системи і який вийшов за її межі, став "Вояджер-1".

Зараз ви читаєте новину «NASA відправить в космос "капсулу часу" з найкращою цитатою з соцмереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути