Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 18:25

Наробити дурниць, закохатися і пожити у гуртожитку: 8 справ, які повинен встигнути зробити студент

Наробити дурниць, закохатися і пожити у гуртожитку: 8 справ, які повинен встигнути зробити студент
За роки студентського життя потрібно встигнути зробити безліч справ Фото: відкриті пошукові мережі

Сьогодні, 17 листопада, відзначають Міжнародний день студента. Ця безтурботна пора, сповнена безліччю можливостей для розвитку, перемог та поразок. За 5 років навчання треба встигнути безліч речей.

Gazeta.ua підготувала топ-8 справ, які повинен встигнути зробити кожен студент:

1.Наробити дурниць

За 5 років навчання в університеті ви просто забов'язані наробити дурниць. Тому що після працевлаштування і створення сім'ї, навряд чи зможете собі таке дозволити. Прийдіть на семінар без підготовки і на ходу вигадуйте відповідь, прогуляйте заняття разом з усіма одногрупниками, підіть на навчання після того, як усю ніч провели на вечірці, засніть під час лекції, вивчіть екзамен за 1 ніч.

2. Знайти друзів

Одногрупники та однокурсники, з якими ви пройдете перші сесії, прогулюватимете пари в університетській їдальні, писатимете курсові, переживатимете перше доросле кохання і пройдете безліч інших обов'язкових етапів студентського життя — можуть залишитися вашими друзями і по закінченню університету. Пройшовши разом багато перешкод і подолавши їх, ви знайдете в обличчі цих людей опору та підтримку і в дорослому житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як незабутньо відсвяткувати День студента: топ-5 ідей

3. Пожити у гуртожитку

Гуртожиток — особливе, магічне місце, яке притягує не тиільки тих студентів, які приїхали на навчання з інших міст та сіл, а й місцевих. Це місце вчить життя: виживати, ділитись, знаходити компроміс, веселитись, брати емоції та свій характер під контроль, знаходити вихід зі складних ситуацій. Це школа, яку потрібно пройти. Тут можна знайти і позичити все, що вам потрібно: каву, конспект, лінійку, сукню, квитки на концерт, ліки чи посуд. Це місце, де ви знайомитесь з людьми на кухні, в коридорі, в кімнаті друга, у вестибюлі чи ванній кімнаті. Тут ви зварите свої перші макарони і запросите на цю вечерю десятки людей. Гуртожиток — це також нічні кіноперегляди, вечірки та інші розваги.

4. Закохатися

Більшість з нас зустрів своє перше справжнє кохання саме під час навчання в університеті. Буде це кількамісячна закоханість у сусіда по столу або у молодого викладача-практиканта. Чи глибоке почуття, яке ви пронесете крізь все життя. Не важливо. Необхідно це відчути і пережити. Встигнути закохатися і розчаруватися. Закохатися і знову розчаруватися … Не готуватися до семінарів, прогулювати лекції, писати вірші на задній парті лекційної. Закохуйтеся, щоб потім у старості було про що згадати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні відзначають Міжнародний день студента: історія свята

5. Поїхати за кордон по міжнародній програмі

Більшість міжнародних програм — тренінги, конференції, молодіжні обміни, освітні проекти — призначені для молодих людей, віком від 17 до 30 років. Розпочніть знайомитися з міжнародними програмами у же з 1 курсу вишу. По-перше, тоді у вас буде на це час, по-друге, ви зможете подорожувати практично безкоштовно, витрачаючи на одну таку поїздку одну-дві місячних стипендії. А по-третє, ви здобудете корисні знання та вміння. Навчитеся писати резюме, мотиваційні листи, розвинете комунікативні навички, покращите знання іноземних мов, заведете безліч цікавих знайомств та зв'язків.

6. Скористатися студентськими можливостями

Студентство, юність — чудовий час, щоб вчити іноземні мови, вдосконалювати свої знання, до прикладу, з програмування, гри в теніс, плавання мову або їзди верхи. Якщо давно мріяли стрибнути з парашутом — саме час. Під час навчання в університеті у вас є час ходити на ті курси, про відвідування яких ви давно мріяли. Потім його буде не так багато.

Участь у суспільному житті університету також дарує багато можливостей. Беріть участь у студентських вечорах, концертах, наукових конференціях, круглих столах і літературних вечорах. Це допоможе перебороти страх виступати перед десятками десятком людей, навчить перемагати в інтелектуальній суперечці. За одно отримаєте - публікації у наукових збірниках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 студентів, які стали мільйонерами під час навчання в університеті

7. Встигнути написати диплом - вчасно

І хоч студентське життя насичене конференціями, гуртками, секціями, підзаробітком, науковими конференціями, вечірками у клубі та гуртожитку, потрібно не забувати і про основну мету перебування в стінах ВНЗ — навчання. Кожен студент повинен встигнути написати 2 курсові та 2 дипломні роботи. І головне — вчасно. Вчіться так, щоб не було "хвостів" і не довелося складати "літню" сесію восени.

8. Навчитися самостійності, попрацювати

Це ідеальний період для того, щоб потрохи втрачати залежність від батьків. Перші прийняті самотужки важливі рішення, перші власноруч приготовлені супи в студентському гуртожитку, зароблені гроші та набиті "синьці" — усе це треба встигнути саме студентом. Навчання у ВНЗ — етап, коли ти маєш можливість спробувати себе в різних професійних сферах. Попрацюйте на пів ставки: офіціантом, фасувальником, консультантом у магазині. Робота у сфері послуг та обслуговування навчить вас знаходити спільну мову з людьми. Або ж почніть здобувати досвід з тої спеціальності, з якої здобуваєте вищу освіту.

Сьогодні відзначається Міжнародний день студента. Відзначати свято у цей день вирішили на Всесвітньому конгресі студентів у Празі 17 листопада 1946 року. Конгрес був присвячений пам'яті чеських студентів-патріотів.

Зараз ви читаєте новину «Наробити дурниць, закохатися і пожити у гуртожитку: 8 справ, які повинен встигнути зробити студент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути