пʼятниця, 19 квітня 2019 16:58

Над Землею зійде "рожевий" Місяць

Над Землею зійде "рожевий" Місяць
Над Землею зійде Рожевий Місяць Фото:Global Images Ukraine

19 квітня почнеться повний місяць, який у Канаді та Америці називають "рожевим" Місяцем.

Сьогодні Місяць знаходитиметься у найближчій точці навколоземної орбіти. На вигляд супутник здаватиметься більшим, ніж зазвичай, повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці знайшли найбільш давню молекулу

Незважаючи на назву, Місяць не буде виглядати рожевим. Свою назву отримав через квіти — дикі флокси, які мають яскраве рожеве забарвлення і починають цвісти у цей час. Таке ім'я дали корінні американські племена. Саме вони рахували сезони за повними місяцями року. Таким чином слідкували за графіком збору врожаю.

Місяць може виглядати червоним або помаранчевим через пил, туман, дим чи попіл в атмосфері. У Східній Європі "рожевий" Місяць уповні настане о 14:00 19 квітня. Наступним повним місяцем буде "квітковий". Його можна спостерігати 18 травня.

Пік повного місяця буде спостерігатися о 14:13 за київським часом. У цей момент Місяць перебуватиме у зодіакальному знаку Терези. За 1,5 год. – о 15:40, він переміститься в знак Скорпіона. З цієї причини квітневий повний місяць буде нести 2 аспекти – і Терезів, і Скорпіона.

Зараз ви читаєте новину «Над Землею зійде "рожевий" Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути