понеділок, 19 жовтня 2020 04:57

На Венері виявили нову ознаку життя

На Венері виявили нову ознаку життя
Цю речовину знайшли на Венері за допомогою Атакамської великої антенної решітки. Фото: Pixabay

Вчені виявили на Венері нову ознаку існування життя - найпростішу амінокислоту гліцин. Про це повідомляється в статті Аріджіти Манни з Міднапурського коледжу в Західній Бенгалії.

"У астрофізиці, хімічній фізиці і біофізиці способи синтезу найпростішої амінокислоти гліцин з простих молекул мають велике значення для хімічної еволюції і походження життя", - йдеться в матеріалі за підсумками роботи, опублікованій на сайті arXiv.

На сьогоднішній день відомо близько п'ятисот амінокислот, що зустрічаються в природі, і лише 20 з них присутні в генетичному коді, гліцин - найпростіша з них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені зробили революційне дослідження про Венеру

Незважаючи на те що гліцин та інші амінокислоти не є незаперечними ознаками наявності життя, вони є будівельним матеріалом, "цеглинками" для білків, з яких складаються живі організми. Крім того, вважається, що гліцин був першою органічною молекулою, що з'явилася свого часу на Землі.

Цю речовину знайшли на Венері за допомогою Атакамської великої антенної решітки. Гліцин знаходиться в середніх широтах планети, ближче до екватора. Дослідники вважають, що ймовірно, що він утворюється за допомогою інших фотохімічних і геохімічних реакцій, що не поширених на Землі.

У NASA розглядають можливість відправити одну чи декілька місій на Венеру для пошуку життя. Раніше на Венері виявили речовину фосфін, яка багатьма вченими називається можливим покажчиком на існування живих організмів

Зараз ви читаєте новину «На Венері виявили нову ознаку життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути