четвер, 07 вересня 2017 13:25

На Сонці стався вибух - найпотужніший за останні 12 років

Науковці б'ють на сполох. На Сонці стався найпотужніший за останні 12 років вибух. Про це заявили вчені лабораторії рентгенівської астрономії Сонця Фізичного інституту Російської академії наук ім. Лебедєва.

Автор: відкриті пошукові системи
  На Сонці стався потужний вибух
На Сонці стався потужний вибух

Вони переконують, що останні 3 дні у результаті взаємодії двох великих груп сонячних плям накопичувалася енергія, яка вивільнилася у великий спалах. Йому присвоїли X 9.3, де Х – категорія найпотужніших вибухів. Наслідки цього вибуху для людства передбачити важко, пише "24 канал".

"Тепер дослідникам потрібно розібратися, що буде із Землею та її космічними околицями до кінця цього тижня, оскільки вибух стався у геоефективній області поблизу лінії Сонце-Земля, звідки вплив Сонця на нашу планету є максимальним. Рівень спалахової активності перевищує значення 10. Таке значення перебуває вже за межами звичайної колірної шкали, яка налічує п'ять значень (від зеленого до жовтого, червоного та максимального – фіолетового рівнів активності Сонця), та відповідає так званому чорному (найвищому) рівню активності", – роблять висновки вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апокаліпсис на Землі спровокує Сонце - науковець

Науковці заспокоюють: радіація від спалахів сонця не проходить через атмосферу, тому не може вразити людей. Проте цей спалах сильно впливає на роботу GPS та інших комунікаційних сигналів.

Астрономи з Японії заявили про існування у нашій галактиці невідомої досі чорної діри. Утворення, яке у 100 тис. разів більше за Сонце, знайшли посеред хмари газу.

Об'єкт відслідкували за допомогою потужного телескопу в пустелі Атакама в Чилі. На молекули газу в еліптичній хмарі, на відстані в 200 світлових років від центру Чумацького Шляху, впливали величезні гравітаційні сили. Вивчивши дивний рух газів, науковці припустили, що на них впливає чорна діра, розміром приблизно 1,4 трлн км.

Зараз ви читаєте новину «На Сонці стався вибух - найпотужніший за останні 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути