Ексклюзиви
пʼятниця, 18 вересня 2020 11:56

На Facebook подали до суду через Instagram

На Facebook подали до суду через Instagram
Судовий процес виник після повідомлень ЗМІ про те, що додаток Instagram нібито отримував доступ до камер iPhone, навіть коли вони не були увімкнені. Фото: pixabay

Соцмережу Instagram звинуватили в стеженні за користувачами за допомогою камер їхніх пристроїв.

Оскільки соцмережа належить компанії Facebook, то на неї подали до суду, пише The Straits Times.

Судовий процес розпочався після повідомлень ЗМІ про те, що додаток Instagram нібито отримував доступ до камер iPhone, навіть коли вони не були увімкнені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Facebook придумали нову посаду

Користувач Instagram із Нью-Джерсі Бріттані Кондіті стверджує у скарзі, поданій до федерального суду Сан-Франциско, що додаток використовує камеру навмисно і з метою збору "комерційних і цінних даних про своїх користувачів, до яких він не зміг би отримати легального доступу".

Facebook раніше пояснювала, що повідомлення про те, що Instagram отримує доступ до камер iPhone, є помилкою, яку вона вже виправила. Коментувати цей позов компанія відмовилася.

Стрічка однієї з найпопулярніших соціальних мереж Instagram стане нескінченною. Лише за умови, якщо користувач перегляне дописи людей, на яких підписаний. Мережа підтвердить це надписом You're All Caught Up ("Ви все спіймали") і запропонує до перегляду дописи, з якими він найчастіше взаємодіяв: оцінював, коментував, зберігав.

Зараз ви читаєте новину «На Facebook подали до суду через Instagram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути