Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2023 21:25

Microsoft готує революційне оновлення для Windows

Microsoft готує революційне оновлення для Windows
Йдеться про штучний інтелект. Фото: Facebook.com/windows

Американська корпорація Microsoft зараз активно працює над новим великим оновленням для операційної системи Windows під кодовою назвою Hudson Valley ("Гудзонська долина").

Апдейт стане "революційним". Про це повідомив сайт Windows Central.

Hudson Valley виділяється інтеграцією штучного інтелекту у різні аспекти операційної системи. Включаючи нововведення, які, можливо, потребують нейронного процесора (NPU).

Ключовою особливістю буде використання Windows Shell, що спирається на штучний інтелект. А також покращеного чат-бота Copilot. Програма активно працюватиме у фоновому режимі, удосконалюючи пошук, запуск додатків та обробку контексту.

Також у розробці є функція історії/тимчасової шкали. Вона дозволить користувачам прокручувати назад у часі та фільтрувати всі програми та веб-сайти, які запам'ятав Copilot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google представила найпотужніший у світі штучний інтелект

Штучний інтелект зробить процес пошуку інтуїтивнішим.

Наприклад, можна буде ввести в пошук "Доходи за 24 фінансовий рік". І кожен випадок, коли цей термін був на екрані, знову відобразиться.

Інші функції ШІ включають супердозвіл для покращення якості відео та графіки в іграх з використанням NPU. А також поліпшену версію Live Captions, здатну перекладати аудіо з відео чи розмов у реальному часі різними мовами.

Microsoft припинить підтримку Windows 10 через 10 років після її виходу - у 2025 році.

Після цього компанія продовжить випускати оновлення безпеки, але за них доведеться платити. Підтримка Windows 10 закінчиться 14 жовтня 2025 року.

Microsoft планує наступного року оновити консоль Xbox Series X, повідомили ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft готує революційне оновлення для Windows». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути