середа, 26 квітня 2017 13:53

Кулінарні книги визнали небезпечними для здоров'я

Кулінарні книги визнали небезпечними для здоров'я
Кулінарні книги можуть нести небезпеку для життя і здоров'я. Фото: molomo.com.ua

Автори кулінарних книг не дбають про безпеку їжі. Це результати дослідження американських науковців з Університету штату Північна Кароліна.

Фахівці проаналізували 29 кулінарних книг, повідомляє infokava. Усі вони входять до списку бестселерів за версією газети The New York Times.

Вчені звертали увагу на те, чи вказують автори рецептів внутрішню температуру, до якої треба довести страву. Вони також акцентували, чи відповідають ці показники показникам про безпеку продуктів.

Виявилося, ця інформація є тільки у 8% вивчених рецептів. Аналіз півтисячі рецептів показав, що кулінари радять читачам мати справу з сирими продуктами тваринного походження.

"Хоча кулінарні книги зазвичай не розглядають як джерело даних про безпеку продуктів харчування, їх популярність змушує сприймати інформацію в них як інструкцію до дії.Кулінарні книги розповідають, як готувати, тому нам хотілося зрозуміти, чи наводяться там відомості про правильне приготування м'яса, курятини, морепродуктів і яєць, що дозволяє виключити ризик підхопити інфекцію", - каже з авторів дослідження Бен Чапман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили найнебезпечніший фрукт

Автори рецептів пропонували визначати готовність продуктів за допомогою суб'єктивних відчуттів. До прикладу, чи виділяється з м'яса сік при проколюванні. Це не є точним показником готовності страви, кажуть науковці.

Не є універсальним час, на який опираються, визначаючи готовність. На ступінь готовності страв також впливає початкова температура продукту, особливість кухонного приладдя та техніки.

Виявили, чим небезпечна позмінна робота. Вона може спровокувати порушення циклу сну та виснаження кісток. Організм втрачає більше кісткової тканини, ніж виробляє. Це загрожує остеопорозом і переломами. Такі результати експерименту американських науковців з Університету Колорадо.

Зараз ви читаєте новину «Кулінарні книги визнали небезпечними для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути