четвер, 04 березня 2021 04:47

Космічний корабель Маска Starship вперше успішно сів. Але потім вибухнув

Космічний корабель Маска Starship вперше успішно сів. Але потім вибухнув
Starship взірвався після посадки. Фото: Reuters

Прототип ракети-носія Starship, розроблений компанією SpaceX, вибухнув через кілька хвилин після посадки під час льотних випробувань.

Американська приватна космічна компанія SpaceX, яка належить винахіднику Ілону Маску, здійснила запуск і посадку десятого прототипу міжпланетного багаторазового корабля Starship, повідомляє The New York Times.

Starship розробили для польотів на Місяць і Марс.

Ракета успішно стартувала і піднялася на задану висоту близько 10 км. Потім вона опустилася в горизонтальне положення і після цього почала контрольоване повернення на Землю. Starship знову запустив двигуни, щоб повернутися у вертикальне положення, і повільно опустився на посадкову площадку. Після посадки ракета виявилася в похилому положенні і через кілька хвилин вибухнула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск планує заснувати місто

Це була друга спроба протягом одного дня запустити зразок Starship. Першу SpaceX здійснила за кілька годин до цього, однак за частки секунди до старту бортові комп'ютери послали сигнал про проблему з двигуном. Раніше компанія SpaceX екстрено скасувала випробування прототипу Starship через проблеми з двигуном. Два попередніх аналогічних випробування закінчилися вибухом при посадці корабля.

Зараз ви читаєте новину «Космічний корабель Маска Starship вперше успішно сів. Але потім вибухнув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути