субота, 09 січня 2021 21:25

Компанія Microsoft створюватиме цифрових клонів померлих людей

Компанія Microsoft створюватиме цифрових клонів померлих людей
Завдяки отриманій інформації за допомогою технології машинного навчання, штучного інтелекту та нейронних мереж бот зможе відтворювати всі деталі, властиві померлій людині. Фото: EPA/UPG

Корпорація Microsoft зареєструвала патент Creating a Conversational Chatbot of a Specific Person (Створення голосового чату бота на основі характеристик конкретної людини). Це означає, що в майбутньому IT-гігант зможе створювати цифрових клонів померли людей.

Про це повідомляється в Відомстві по патентах і товарних знаках США. Працюючи над чат-ботом компанія буде збирати фотографії, зразки голосу, записи в соціальних мережах, електронні та рукописні листи про конкретну людину.

Завдяки отриманій інформації за допомогою технології машинного навчання, штучного інтелекту та нейронних мереж бот зможе відтворювати всі деталі, властиві померлій людині.

Також фахівці Microsoft зможуть створити зовнішність людини в двомірному і тривимірному форматі. Зазначається, що людина, якої вже немає в живих, зможе надсилати свої фото.

Раніше стало відомо, що сервери Microsoft будуть зберігатися під водою. Це рішення було прийнято в результаті вдалого експерименту, який розпочався в 2018 році, коли Microsoft занурила цілий центр обробки даних на дно Шотландського моря. Ідея повністю себе виправдала.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Microsoft створюватиме цифрових клонів померлих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути