четвер, 25 лютого 2021 12:37

"Кольт" став символом Дикого Заходу

"Кольт" став символом Дикого Заходу
Револьвер "Кольт" став символом Дикого Заходу фото: cripo.com.ua

25 лютого 1836 року американський винахідник Семюель Кольт отримав патент на шестизарядний пристрій для стрільби, який став символом американського Дикого Заходу, — револьвер "Кольт".

Сам пістолет з обертаючим барабаном з 6 циліндрами під кожну із куль сконструювали декілька років до того, проте 1-ша модель калібру 0,24 не користувалась особливим попитом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали будівництво каналу, що сполучає 2 океани

Компанія Arms Manufacturing, яку призначили для його створення, ледве зводила кінці з кінцями допоки 1847 року Кольт не отримав урядове замовлення на партію зі 100 пістолетів, призначених для озброєння учасників війни з Мексикою.

Завдяки своїй особливій конструкції "Кольт" виявився єдиним пістолетом, яким було зручно користуватись, сидячи верхи. Після завершення Американо-мексиканської війни та початку масової колонізації західних територій Америки, "Кольт" став невід'ємним атрибутом ковбоїв, бандитів, шерифів і шукачів пригод.

Розробка самозарядної зброї почалася в 1880-х, а 1892 року створили 1-й самозарядний пістолет — Schönberger-Laumann. 1896 року німецький конструктор Пауль Маузер представив 1-шу модель найбільш відомого самозарядного пістолета "Маузер" — Mauser C96.

Зараз ви читаєте новину «"Кольт" став символом Дикого Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути