четвер, 13 серпня 2020 12:11

Коли запустять мережу 6G

Коли запустять мережу 6G
Стратегія розгортання 6G базується на розвитку передових технологій, забезпеченні необхідних стандартів і реєстрації патентів. Фото: Pixabay

Пілотний проєкт зв'язку шостого покоління 6G, за повідомленням уряду Південної Кореї, запустять 2026 року.

Терміни запуску пілотного проєкту на зустрічі з міністрами озвучив прем'єр-міністр Кореї Чунг Се-Кюн, повідомляє видання BusinessKorea.

Стратегія розгортання 6G базується на розвитку передових технологій, забезпеченні необхідних стандартів і реєстрації патентів. З бюджету Кореї на реалізацію цього плану виділять 200 млрд вон протягом 5 років. При цьому фінансування стартує з 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці створили перший додаток, що перетворює звук на текст

За словами корейського прем'єра, уряд наполягатиме на вирішенні 10 стратегічних завдань під час розгортання мережі. У них входять надпродуктивність і надточність стандарту.

Після реєстрації нових технологій на початку 2026 року запустять проєкт з модернізації поточної мережевої інфраструктури Південної Кореї. Насамперед модифікують інфраструктуру в п'яти основних областях. Це цифрова охорона здоров'я, імерсивний контент (можливість організації конференцій без особистої участі спікерів), безпілотні автомобілі, розумні міста й розумне виробництво.

Автори проєкту очікують, що швидкість передавання даних при 6G досягне одного терабайта в секунду. Це вп'ятеро швидше, ніж у 5G. При цьому мережа шостого покоління функціонуватиме на висоті до 10 км над Землею.

У Великій Британії спалили 20 вишок різних мобільних операторів через чутки, що мобільний зв'язок 5G сприяє поширенню коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Коли запустять мережу 6G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути