понеділок, 25 липня 2016 13:31

Коли і чому найчастіше помирають люди - статистика

Коли і чому найчастіше помирають люди - статистика
proza.ru

Центри контролю і профілактики захворювань США з'ясували зв'язок днів тижня з частотою та причинами смерті.

У базі даних CDC зареєстрували понад 39 млн смертей: враховані всі люди, померлі в США за період з 1999 по 2014 роки, повідомляє National Geographic.

Проаналізувавши статистичну інформацію, фахівці Livescience виявили, що за кількістю летальних результатів лідирує субота: понад 5,7 млн випадків. Найрідше (5,6 млн) люди вмирають по неділях.

Переважання тієї чи іншої причини смерті також розрізняють залежно від дня тижня. Так, від серцевого нападу найчастіше вмирають у понеділок і вівторок. За вказаний період зареєстрували 346,2 і 333,9 тис. подібних випадків відповідно. А найбільш безпечним з цієї точки зору є четвер: 333,1 випадків.

Передозування наркотиками зі смертельним результатом найрідше відбувається по вівторках 67,8 тис. і найчастіше — по суботах 85,2 тис. Субота також має найвищий (42,3 тис.) показник за кількістю загиблих в автомобільних аваріях, і майже найвищий (31,8 тис.) — за кількістю смертей від вогнепальних поранень. Перше місце в цьому переліку — у неділі (в ці дні застрелели 32,3 тис. осіб). Найменше стріляють у четвер (23,6 тис.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці спростували теорію про походження давніх землеробів

Найпоширенішими причинами смерті також є самогубства, рак, інсульт, хвороба Альцгеймера, діабет, грип, пневмонія, захворювання нирок та органів дихання. Серед рідкісних причин (216 випадків за 15 років) виявилися смерті від отрути рослини або тварини.

При цьому, якщо зв'язок вихідних днів із збільшенням числа ДТП або зловживанням наркотиками пояснити легко, то причина, з якої для сердечників особливо небезпечним є початок тижня, не встановлена.

Нагадаємо, австралійські вчені показали, як повинна виглядати людина, щоб не постраждати у ДТП. У експоната непропорційно велика голова, увігнутий ніс, потужна грудна клітка, кілька додаткових сосків між ребрами, а шиї зовсім немає.

Зараз ви читаєте новину «Коли і чому найчастіше помирають люди - статистика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути