Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2020 12:11

Китайський апарат зібрав на Місяці перші проби ґрунту

Китайський апарат зібрав на Місяці перші проби ґрунту
Коли проби будуть зібрані та упаковані, потужний двигун підніме апарат, і він зістикується зі службовим модулем, який доправить їх на Землю. Фото: pixabay

На Місяці ґрунт на глибину 2 м пробурив китайський космічний апарат Changʼe-5, який 2 грудня успішно приземлився на його поверхні.

Також пристрій зібрав зразки геологічної породи й запакував їх у контейнер, щоб потім доставити на Землю, повідомило Національне космічне управління Китаю.

Модуль за допомогою руки-маніпулятора має зібрати зразки ґрунту з поверхні Місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск розповів, коли очікується 1-ша висадка людини на Марс

Перед посадкою Changʼe 5 розділився на 2 частини. У той час, як модуль почав збирати ґрунт на поверхні, орбітальний апарат перебуває над Місяцем на середній висоті приблизно 200 км.

Коли проби будуть зібрані та упаковані, потужний двигун підніме апарат, і він зістикується зі службовим модулем, який доправить їх на Землю.

Китайський космічний апарат Changʼe-5 успішно сів на поверхню Місяця. Посадка відбулася неподалік піку Рюмкер в Океані Бур у західній частині видимої сторони Місяця, повідомляє Reuters. Апарат збиратиме місячний ґрунт. У нього на це є 48 год. Потім доставить капсулу з приблизно 2 кг ґрунту на Землю.

Зараз ви читаєте новину «Китайський апарат зібрав на Місяці перші проби ґрунту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути