четвер, 01 жовтня 2020 12:26

Капсула Crew Dragon отримала серйозні пошкодження в космосі

Капсула Crew Dragon отримала серйозні пошкодження в космосі
Представники SpaceX підтвердили, що пошкодження стосувалися невеликої частини поверхні екрана й не становили загрози для астронавтів всередині корабля. Фото: Pixabay

Космічний корабель Crew Dragon після першого пілотованого польоту і повернення з МКС отримав більше пошкоджень, ніж очікувалося.

Наприкінці травня 2020-го відбувся перший пілотований запуск комерційного корабля SapceX Crew Dragon, на якому астронавти NASA вирушили на МКС, пише "Новое время".

Повернення капсули з астронавтами на Землю було не менш епічним, але, як виявилося днями, того дня все пройшло не так гладко. За словами віцепрезидента зі збирання й надійності польоту SpaceX Ганса Кенігсманна, капсула Crew Dragon отримала "трохи більше пошкоджень, ніж очікувалося" під час входження в атмосферу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Марсі виявили підземні озера

Інженери помітили ерозію корпусу теплового екрана корабля, яка утворилася через сильне тертя у щільних шарах атмосфери.Тепловий екран зроблено з термостійких плит, які захищають сам корабель і екіпаж усередині. Пошкодження цього екрана вище за припустимі норми можуть призвести до катастрофічних наслідків, оскільки температура поверхні капсули під час входження в атмосферу сягає 2000 градусів Цельсія, а швидкість — 28 тис. км/год.

"Ми побачили явище потоку, якого ми справді не чекали, і також помітили, що ерозія виявилася глибшою, ніж ми очікували", — сказав Кенігсманн.

Представники SpaceX підтвердили, що пошкодження стосувалися невеликої частини поверхні екрана і не становили загрози для астронавтів усередині корабля.

Рішенням цієї проблеми повинно стати використання термостійкіших матеріалів. Інженери також повинні налаштувати парашути для наступної місії, щоб вони не розкривалися занадто пізно.

Американський бізнесмен і винахідник Ілон Маск повідомив, що приблизно через тиждень має намір запустити прототип космічної ракети Starship, який розробляє його компанія SpaceX для польоту людини на Марс. Напередодні він уточнив, що політ ракети Starship відбудеться в атмосфері Землі на висоті 15 км.

Зараз ви читаєте новину «Капсула Crew Dragon отримала серйозні пошкодження в космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути