середа, 01 лютого 2017 17:34

Як виховати дитину-лідера

Стати лідером може будь-яка відкрита і самостійна дитина, яку своєчасно навчили долати труднощі і яку обов'язково люблять та підтримують у сім'ї. Що впливає на лідерство у дитини та як виховати лідера розповіла Влада Березянська, психолог з міста Києва.

- Якщо дитина має високу вмотимованість, їй подобається те чим вона займається. Дитина усім цікавиться, вона позитивна, спокійно сприймає критику. З неї можна виховати лідера.

Використовуйте в своїй розмові з дітьми дуже багато дозволень.

- Часто у практиці зустрічала, коли батьки використовують несвідоме навіювання своїм дітям - "Ти ніколи не зможеш цього досягнути", "У тебе це не вийде" або ж використовують порівняння "Оля гарніша за Катю". Такі заборони руйнують дітей, тому що вони себе почувають неактивними, нещасливими та подавленими. Важливо використовувати батьківський гіпноз у словах "Ти можеш досягати цілей, якщо ти цього хочеш". Дитина так прийме самостійно рішення, не буде у внутрішньому конфлікті. Треба говорити, що дитина може відчувати себе у безпеці, що вона може знаходити ресурси, може зупинятись, коли досягає чогось. Важливо розуміти, що прагнення до ідеальності руйнує. Потім виникають конфлікти з якими важко впоратись, - каже психолог.

 

Хваліть своїх дітей. Коли дитина досягає якогось результату - похваліть за те, що вона зробила.

- Не кажіть просто "ти молодець, бо ти молодець", так дитина не зрозуміє за що її похвалили. Скажіть "Мені дуже сподобалось, що ти прочитав 20 сторінок книги. Які висновки ти зробив?". Це стимулюватиме аналітичне мислення вашої дитини. Так дитина зможе не просто діяти. але й аналізувати. Ведіть щоденник успіху. Кожного вечора записуйте досягнення дитини за день. Тоді буде більше мотивації досягати радості та щастя.

Лідерські якості тренуються, так само як і впевненість в собі.

- Треба цього хотіти по-справжньому, задавати питання собі і всі питання перевіряти чи вони не зруйнують мене та мою сім'ю у підсумку, чи не приведе багато лідерських рис до розвитку надмірної працьовитості вашої дитини. Важливо психологічно бути здоровими батьками.

Зараз ви читаєте новину «Як виховати дитину-лідера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути