понеділок, 27 лютого 2017 15:23

Як визначити обдаровану дитину

Як визначити обдаровану дитину
Animalworld.com.ua

Багато батьків проявляють інтерес до того чи обдарована у них дитина чи ні. Gazeta.ua дізналась які риси допоможуть встановити чи є у дитини потенційні задатки генія.

"Обдарована дитина може бути в різних сферах. Батькам необхідно давати дитині проявитись у тій чи іншій сфері. Якщо вони бачуть виражені здібності, туди і треба спрямовувати розвиток дитини. Так проявиться обдарованість", - розповідає Ірина Губеладзе, психолог з Києва.

На її думку, усі якості в людини частково зумовлені генетично і частково соціально.

"Я не прихильник одного напряму в цьому сенсі. У плані здібностей, вони в дітей або проявляються, або ні. Все залежить від того чи створюються умови для розвитку", - говорить спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли завдяки чому японці стають довгожителями

Потенційно обдарованими у спорті можуть бути ті діти, які рухливі, добре буде координують тіло.

"Вони пластичні й мають інтерес до спортивних занять. Художня обдарованість виявляється у частому малюванні, аплікаціях. Дитина довше сидить за цими заняттями, цікаво підбирає кольори.

Якщо говорити про мовну обдарованість, то зовсім інші показники. Діти більш комунікабельні, вони використовують ширший діапазон мовлення. Тобто, у них ширший саме активний словниковий запас. Такі діти легше запам'ятовують вірші, казки, іноземні мови. Вони легко вступають у діалог з дорослими, міркують як старші діти", - говорить Губеладзе.

Британські вчені з Оксфордського університету з'ясували, що дитина може без шкоди для здоров'я проводити перед монітором 257 хв.Така кількість часу сприятливо впливає на розвиток підлітків.

Зараз ви читаєте новину «Як визначити обдаровану дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути