четвер, 03 грудня 2020 09:46

Інтимні іграшки мають доступ до ваших фото: на які кіберзагрози очікувати 2021 року

Інтимні іграшки мають доступ до ваших фото: на які кіберзагрози очікувати 2021 року
Популярними стають атаки без використання файлів. Фото: unsplash

2021 року вдосконалюватимуться програми-вимагачі і складні загрози без використання файлів. У центрі уваги знову опиняться проблеми безпеки інтернету речей, зокрема численні вразливості в "розумних" інтимних іграшках.

Одним із трендів наступного року стануть нові виклики безпеки для компаній, спровоковані віддаленим режимом роботи. Від шкідливого програмного забезпечення, пов'язаного з темою Covid-19, до фішингових схем — зловмисники різними методами намагалися використовувати вразливості ІТ-систем для зараження пристроїв, пише УНІАН.

Викрадення даних і вимагання викупу за їхнє нерозголошення не є новими методами програм-вимагачів, але їхня популярність серед кіберзлочинців зростатиме й 2021 року. Для захисту користувачів стандартних підходів, наприклад, здійснення регулярного резервного копіювання даних, може бути недостатньо. Таким чином, шанси кіберзлочинців отримати викуп зростають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські ІТ-розробники технологій для онлайн-кінотеатру поїдуть до Кремнієвої долини за досвідом

Популярними стають атаки без використання файлів, під час яких злочинці застосовують для шкідливих цілей вбудовані інструменти та процеси операційної системи. Останнім часом такі методи застосовували для кібершпіонажу за важливими цілями, наприклад, урядовими структурами.

Наступний тренд 2021-го – недоліки безпеки в "розумних" інтимних іграшках. Дослідження показують, що ці пристрої можуть загрожувати конфіденційності даних власників. Зокрема виявлені вразливості в деяких девайсах дозволяли перехоплювати інформацію і віддалено управляти пристроями, а також отримувати доступ до фото та інших особистих даних.

Компанію Apple оштрафував антимонопольний комітет Італії на €10 млн - $12 млн. Регулятор у заяві зазначає, що компанія в рекламі зазначила, що декілька моделей iPhone є водостійкими, при цьому не пояснивши, що вони є такими лише за певних обставин.

Зараз ви читаєте новину «Інтимні іграшки мають доступ до ваших фото: на які кіберзагрози очікувати 2021 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути