середа, 23 вересня 2020 18:46

Хакери зламали сайт поліції - публікують фейки

Хакери зламали сайт поліції - публікують фейки
Хакери зламали сайт поліції і розповсюдили фейки Фото:mukachevo

Сьогодні зранку на офіційному та регіональних сайтах Національної поліції України з'явилися фейкові новини про радіоактивні викиди АЕС. Згодом доступ до сайтів заблокували, а на сторінці у Facebook поліції з'явилися спростування.
"Сьогодні об 11:45 зафіксовано несанкціоноване втручання у роботу офіційного вебсайту Нацполіції. У зв'язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація. Сайт Національної поліції України тимчасово відключений. Наші спеціалісти працюють над усуненням несправностей. Просимо вибачення за тимчасові незручності!" - повідомили в поліції.

У Рівненській області розповсюдили інформацію про викид у атмосферу радіоактивних речовин з 3-го енергоблоку Рівненської АЕС. Вимагали термінову евакуацію мешканців прилеглих сіл. В цей час схоже повідомлення з'явилося на сайті поліції Вараської міської ради, повідомляє ZAXID.NET.

"У зв'язку з розповсюдженням неправдивої інформації щодо викиду радіації на Рівненській АЕС поблизу м. Вараш ДСНС повідомляє, що аварій чи інших нештатних ситуацій на території АЕС не виникало. Радіаційний фон в межах норми (0,10 мкЗв/г). Рівненська АЕС працює в штатному режимі ",– повідомили у пресслужбі поліції.

Крім "витоку на Рівненській АЕС", зловмисники також розмістили фейк на сторінці обласної поліції Львівщини.

23 вересня там з'явилася інформація про загибель 3 військових ЗСУ на Яворівському полігоні. Неправдиву інформацію вже встигла поширити низка ЗМІ, однак це фейк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Prozorro шукає "білих хакерів": скільки їм платитимуть

Кіберполіція викрила 24-річного харків'янина, фаната української співачки Христини Соловій, який шляхом втручання в електронну систему купівлі квитків зірвав 2 її концерти. Ще 3 відбулися в напівпорожніх залах.

Зараз ви читаєте новину «Хакери зламали сайт поліції - публікують фейки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути