середа, 19 серпня 2020 13:53

Google Maps отримала оновлення, що зміниться

Google Maps отримала оновлення, що зміниться
Деякі оновлення вже доступні для користувачів, інші розгортатимуть поступово. Фото: Pixabay

Картографічний сервіс Google Maps оновила компанія Google.

Додали візуальні вдосконалення - карти стали набагато деталізованішими і наочнішими, повідомляє пресслужба компанії.

Деякі оновлення вже доступні для користувачів, інші розгортатимуть поступово. А розробники незабаром отримають можливість використовувати новий стиль карт Google у своїх проєктах. Завдяки змінам користувачі, які планують подорож або просто досліджують якусь місцевість віртуально, зможуть полегшити розуміння того, який вигляд має територія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google попереджатиме про землетруси

"У Картах Google є супутникові знімки високої роздільної здатності для понад 98% населеної території світу. За допомогою нової алгоритмічної методики кольорового відображення ми можемо взяти ці зображення і перенести їх на ще детальнішу, яскравішу карту місцевості у глобальному масштабі. Вивчаючи місце, можна з першого погляду дізнатися, наскільки пишне й зелене це місце за рослинністю, а також побачити, чи є снігові шапки на гірських вершинах", - кажуть в Google.

Тепер Карти Google відображатимуть такі природні особливості точніше, ніж будь-який інший картографічний додаток. Це оновлення можна побачити незалежно від області - мегаполіс це чи маленьке село. Ця опція доступна в усіх 220 країнах і на територіях, де працюють Карти Google, в тому числі в Україні. Це понад 100 млн кв. км Землі.

Також кольори стануть насиченішими. Google використовує комп'ютерне бачення для виявлення природних особливостей на супутникових знімках. Спершу визначають посушливі, крижані, лісові і гірські райони. Таким особливостям місцевості присвоюється гамма кольорів за колірною моделлю HSV. Наприклад, густий ліс - темно-зелений, а ділянку плямистих чагарників - світлий відтінок зеленого. Крижані шапки гір позначено білим.

Щоб побачити природні особливості місцевості, досить просто зменшити масштаб карт. Якщо наблизити на мапі область національного парку "Маунт-Рейнір", можна побачити його гірські хребти, білу снігову вершину і рослинність. Межі національного парку чітко визначено темнішим відтінком зеленого.

Також користувачі карт отримають більше подробиць у дорозі. Завдяки оновленню користувачі зможуть отримувати дуже докладну інформацію про вулиці у процесі пересування, а саме - точну форму і ширину дороги в масштабі. Крім того, на картах буде видно, де є тротуари, перехрестя і пішохідні зони. Такі деталі можуть стати в нагоді тим, хто віддає перевагу пішим прогулянкам.

Оновлення поки що не запущено. У найближчі місяці його отримають карти Лондона, Нью-Йорка і Сан-Франциско, а згодом їх розширять на інші міста. Точного переліку й таймінгу в компанії не повідомляють.

Компанія Google заявила про те, що внесе зміни в роботу програми Google Travel. Додаток повідомлятиме про зміни в роботі транспорту й готелів у зв'язку з пандемією коронавірусу, сказано у блозі компанії. У розділ "Інструменти подорожей" додали нові опції, які показують, чи пропонує готель скасування реєстрації номера, і надають дані про безкоштовне скасування бронювання номера й повернення квитків на рейси літаком.

Зараз ви читаєте новину «Google Maps отримала оновлення, що зміниться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути