субота, 28 жовтня 2023 18:41

Google інвестує $2 млрд у конкурента OpenAI на ринку ШІ

Google інвестує $2 млрд у конкурента OpenAI на ринку ШІ
Google Alphabet погодився інвестувати до $2 млрд компанію Anthropic, яка займається штучним інтелектом. Фото: Global Look Press

Google Alphabet погодився інвестувати до $2 млрд компанію Anthropic, яка займається штучним інтелектом.

Як зазначають представники компанії, Google вже інвестував $500 млн у конкурента OpenAI та погодилася додати ще $1,5 млрд з часом. Про це пише Reuters.

"Google вже є інвестором Anthropic, і нова інвестиція підкреслить нарощування її зусиль, спрямованих на те, щоб краще конкурувати з Microsoft, основним спонсором творця ChatGPT, OpenAI, на тлі того як великі технологічні компанії намагаються впроваджувати ШІ у свої програми", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нейромережа показала "справжнє" обличчя Ісуса Христа

Крім того, у квартальному звіті Amazon для комісії з цінних паперів і бірж США, онлайн-ритейлер повідомив, що інвестував у облігації Anthropic $1,25 млрд, які можуть бути конвертовані в акціонерний капітал.

Компанія Anthropic, співзасновниками якої є колишні керівники OpenAI, рідні брати і сестри Даріо і Даніела Амодеї, доклала зусиль, щоб забезпечити ресурси та залучити спонсорів з великими кишенями, необхідних для того, щоб конкурувати з OpenAI і стати лідером у технологічному секторі.

У пошуковому рядку Google тепер можна генерувати зображення.

Нейромережа буде генерувати кілька зображень на вибір. Також надасть промпт-запит, який можна за бажання відредагувати для створення нових графічних робіт, передає Google Blog.

Штучний інтелект можна використовувати й під час пошуку зображень. Google надає цю функцію у результатах пошуку.

Зараз ви читаєте новину «Google інвестує $2 млрд у конкурента OpenAI на ринку ШІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути