Ексклюзиви
неділя, 25 лютого 2024 20:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова СБУ анонсував нові "сюрпризи" для окупантів у 2024 році
4

Голова СБУ Василь Малюк анонсував нові "сюрпризи" для окупантів у 2024 році
Фото: t.me/SBUkr
Голова СБУ Василь Малюк анонсував нові "сюрпризи" для окупантів у 2024 році
Голова СБУ Василь Малюк анонсував нові "сюрпризи" для окупантів у 2024 році
Голова СБУ Василь Малюк анонсував нові "сюрпризи" для окупантів у 2024 році

Служба безпеки України використовує морські дрони Sea Baby як багатоцільову платформу і готує з їх допомогою нові сюрпризи ворогу у 2024 році.

Ці морські дрони СБУ вразили вже 11 кораблів Чорноморського флоту Росії, причому частина з них - це безповоротна втрата, а на відновлення інших може знадобитися тривалий термін. Про це Голова СБУ Василь Малюк повідомив під час форуму "Україна. Рік 2024".

Він наголосив, що СБУ сьогодні працює і в повітрі, і в морі, і на лінії фронту, і в тилу ворога - на тимчасово окупованих територіях та вглибині РФ.

"Нами було створено декілька цікавих нових розробок, а саме два надводних дрони. Один із них Sea Baby - це наш флагман. По суті, це багатоцільова платформа. І наразі ми її використовуємо не лише в режимі камікадзе, а й для дистанційного мінування, і для інших заходів, але не буду забігати вперед і розкривати наші задуми ворогу", - повідомив Малюк.

Також Василь Малюк зазначив, що двічі вражений Службою безпеки Кримський міст досі не відновлений ворогом повноцінно, тож не використовується для військової логістики та переміщення озброєння.

Водночас свою роботу повітряними безпілотниками СБУ розділила на кілька зон, починаючи від лінії фронту і вглиб території РФ понад 120 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова СБУ зробив заяву про вибухи на нафтопереробних об'єктах РФ

До трофеїв спецслужби за цим напрямом Василь Малюк відніс повністю знищені за рік 516 ворожих танків, комплекси ППО "Тріумф", нафтопереробні потужності та інші військові обʼєкти й підприємства, що забезпечують російський ВПК.

"Це цілком законні наші цілі", - наголосив Голова СБУ.

Окрім того, за словами Василя Малюка, за минулий рік спецслужба викрила 47 агентурних мереж ворога, найбільша з яких діяла у Миколаївській області.

Протидіє СБУ і спробам технічного проникнення ворога до сил оборони. Служба виявила більше тисячі таких проникнень, для яких ворог використовував 7 типів ШПЗ - шифрувально-програмних закладок.

Також з початку повномасштабного вторгнення СБУ повідомила про підозри понад 2 тис. зрадникам і майже 5 тисячам колаборантам, пособникам РФ і навідникам.

У тому числі триває робота з очищення від російського впливу церковного середовища. На сьогоднішній день суди вже винесли 22 обвинувальні вироки священнослужителям.

"СБУ є, була і буде скальпелем в руках українського народу, яка буде вирізати ці ганебні явища, які я перерахував, як ракові пухлини", - наголосив Василь Малюк.

Він закликав українців єднатися для досягнення спільної мети - перемоги України.

Начальник Головного управління Міністерства оборони України Кирило Буданов виступив зі зверненням з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Відео ГУР опублікувало у неділю, 25 лютого.

Ворогів очікують нові сюрпризи, і я б не рекомендував цивільному населенню користуватись так званим "кримським" мостом", сказав Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Голова СБУ анонсував нові "сюрпризи" для окупантів у 2024 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути