середа, 06 травня 2020 08:06

Facebook видалив пов'язані з Росією облікові записи

Facebook видалив пов'язані з Росією облікові записи
Facebook видалив облікові записи, пов'язані з Росією. Фото: pixabay.com

Facebook видалив 46 сторінок і 91 обліковий запис, пов'язані з Росією. Під чистку потрапили також 2 групи і 1 акаунт в Instagram,

Про це йдеться у звіті за квітень про неприпустиму поведінку користувачів соцмережі. Його опублікували на сайті компанії 5 травня.

Експерти Facebook відзначають, що контент, що публікується порушниками правил соцмережі, був адресований користувачам у кількох країнах. Автори звіту вважають, що виявлена неприпустима активність пов'язана з особами в Росії, на Донбасі і двома організаціями в окупованому Криму – NewsFront і SouthFront.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook заблокував Russia Today

У звіті компанії Facebook наводиться інформація і про видалені сторінки, облікові записи та акаунти, пов'язані з користувачами в інших країнах: Ірані, США, Грузії, Мавританії та М'янмі. У цілому за квітень була припинена робота 732 облікових записів у Facebook, 162 акаунтів в Instagram, 793 сторінок і 200 груп.

Компанія Facebook вказуватиме країну походження для окремих постів, які стосуватимуться виборів. Ці зміни - частина боротьби Facebook із політичною дезінформацією після низки гучних скандалів, у центрі яких опинилися Марк Цукерберг та його компанія.

Зараз ви читаєте новину «Facebook видалив пов'язані з Росією облікові записи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути