середа, 16 грудня 2020 11:53

Єврокомісія додала "ВКонтакте" і Telegram до піратських сайтів

Єврокомісія додала "ВКонтакте" і Telegram до піратських сайтів
"ВКонтакте" зауважували, що ведуть боротьбу з піратським контентом. Фото: pixabay

Російську соціальну мережу "ВКонтакте" Європейська комісія включила до списку ресурсів, що сприяють поширенню піратського контенту.

Також у списку опинився месенджер Telegram, повідомили у відповідному документі Европейської комісії - "Списку спостереження за підробками та піратством".

Щодо російської мережі "ВКонтакте" зазначили: "Правовласники повідомляють, що користувачі VK.com можуть мати несанкціонований доступ до фільмів та телевізійних шоу, у тому числі за допомогою вбудованих відеопрогравачів, а також книг, зокрема підручників".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Користувачі повідомили про збої в роботі 3 соцмереж

Також попередили, що у групах користувачі можуть ділитися та завантажувати контент. "ВКонтакте" зауважували, що ведуть боротьбу з піратським контентом.

Щодо мережі Telegram, зареєстрованої у Великій Британії з операційним центром в Об'єднаних Арабських Еміратах, у Єврокомісії кажуть: "Telegram включено до цього списку спостереження, оскільки зацікавлені сторони повідомляють про недостатню реакцію Telegram на повідомлення про порушення".

Крім обміну повідомленнями, у Telegram є публічні канали, де можна обмінюватися піратським контентом. Водночас Telegram заявляв про видалення останнім часом недозволеного контенту протягом доби, а також про боротьбу з іншими видами неприйнятного контенту, наприклад, щодо терористичної пропаганди та жорстокого поводження з дітьми.

Нові правила для технологічних гігантів Facebook, Amazon, Google представить Європейська комісія. За порушення правил будуть великі штрафи, повідомляє DW. Проєкти "Акт про цифрові послуги" та "Акт про цифрові ринки" мають конкретні правила, спрямовані на обмеження впливу глобальних інтернет-компаній на ринок ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія додала "ВКонтакте" і Telegram до піратських сайтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути