субота, 07 березня 2020 09:27

До МКС запускають ракету SpaceX

До МКС запускають ракету SpaceX
Це буде вже третій політ цього корабля Cargo Dragon до МКС. Фото:Укрінформ

До Міжнародної космічної станції стартує ракета-носій Falcon 9 з вантажним космічним кораблем Cargo Dragon американської компанії SpaceX.

20-й за рахунком запуск Cargo Dragon до МКС в рамках комерційного контракту між NASA і SpaceX планують виконати з мису Канаверал (штат Флорида) в суботу о 6:50 за київським часом (11:50 pm EST, or 4:50 UTC on Saturday, March 7), пише "Інтерфакс-Україна".

Через дві хвилини після старту від ракети-носія Falcon 9 повинна відокремитися перша багаторазова ступінь, яка, як передбачається, потім повернеться в точку старту. Її вже використовували під час запуску в грудні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через два роки туристи літатимуть у космос

Це буде вже третій політ цього корабля Cargo Dragon до МКС. Раніше він вже двічі побував в космосі - в лютому 2017 року і грудні 2018 року.

Cargo Dragon повинен доставити на МКС більше двох тонн продовольства, а також обладнання і матеріали для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції.

Стиковку корабля з МКС запланували на 9 березня.

Cargo Dragon буде перебувати в складі МКС близько чотирьох тижнів. Потім його зведуть з орбіти. Корабель доставить на Землю результати експериментів загальною вагою понад 1800 кілограмів.

Ракета Falcon 9 аерокосмічної компанії SpaceX розбилася у морі через невдале приземлення. Ракета впала у воду під час повернення на баржу.

Зараз ви читаєте новину «До МКС запускають ракету SpaceX». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути