четвер, 24 вересня 2020 15:10

Дітям у школі не вистачає підручників, щоб вчитися українською мовою

Дітям у школі не вистачає підручників, щоб вчитися українською мовою
У 2020 році за рахунок бюджету будуть надруковані підручники для 6 класу. Фото:pixabay

Щоб повністю забезпечити в школах перехід навчання з російської на українську мову не вистачає підручників 6, 8 і 9 класів.

Внесення змін до постанови Кабміну від 23 січня 2020 року № 41 дало б можливість забезпечити дітей підручниками, повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

"Проєкт змін до постанови підготували ще в лютому цьогоріч. Однак тоді він чомусь не був погоджений із зацікавленими органами виконавчої влади й відповідно не був переданий на затвердження урядом. У серпні МОН в оперативному режимі розпочало погодження нормативного документа для того, щоб забезпечити дітей підручниками", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти дозволило не ставити оцінки під час карантину

2020-го за рахунок бюджету надрукують підручники для 6-го класу, а також з'являться правові підстави для перерозподілу підручників для 8-х і 9-х класів між областями, де є їх забагато і де їх не вистачає.

Усього передбачили видати для 6-го класу підручники з 6 предметів загальним тиражем 252 282 екземпляри.

Склали Топ-10 найкращих шкіл України за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року. Заклади освіти в таблиці розміщені за рейтинговим балом школярів. Його вираховували з середнього значення балів ЗНО з усіх предметів цього року, з урахуванням загальної кількості тестів.

Зараз ви читаєте новину «Дітям у школі не вистачає підручників, щоб вчитися українською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути