неділя, 09 серпня 2020 13:32

ЦРУ не знайшло доказів того, що TikTok передавав дані китайській владі

ЦРУ не знайшло доказів того, що TikTok передавав дані китайській владі
ТікТок подасть позов до федерального суду, оскаржуючи розпорядження президента США про заборону використання додатку для обміну відео у США. Фото: pixabay

Через додаток для обміну відеофайлами TikTok китайський уряд не отримував доступу до даних американських користувачів.

Про це свідчить звіт ЦРУ, повідомляє CGTN.

Аналітики відомства заявили Білому дому, що хоча китайські чиновники теоретично можуть отримати дані користувачів додатку, який належить китайській компанії ByteDance, немає "ніяких доказів" того, що Китай це робив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Instagram звинуватили у стеженні за користувачами. Підглядав через фронтальну камеру

Тому ТікТок подасть позов до федерального суду, оскаржуючи розпорядження президента США про заборону використання додатку для обміну відео у США.

Експерти встановили, що TikTok збирає дані користувачів аналогічно до того, як це роблять американські компанії, такі як Facebook.

Попри висновок своєї власної розвідувальної спільноти, президент Дональд Трамп все-таки видав цього тижня розпорядження заборонити американським компаніям "будь-які операції" з компанією ByteDance. У наказі стверджується, що TikTok "продовжує загрожувати національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США", наказ набуде чинності 20 вересня.

Про міжнародний запуск сервісу Reels оголосила команда соцмережі Instagram, що належить корпорації Facebook. Сервіс має стати конкурентом популярному TikTok. Щоб скористатися новою функцією, необхідно оновити програму.

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ не знайшло доказів того, що TikTok передавав дані китайській владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути