субота, 30 травня 2020 22:38

Crew Dragon вилетів у космос

Crew Dragon вилетів у космос
Crew Dragon вирушив у космос з другої спроби. Фото: REUTERS

Космічний корабель Crew Dragon таки злетів у космос із Космічного центру імені Кеннеді, що в штаті Флорида. Вперше в історії астронавти в космос полетіли на кораблі, збудованому приватною компанією. Це була друга спроба. Раніше запуск скасували через погодні умови.

Crew Dragon був запущений за допомогою ракети-носія Falcon 9. Її унікальність у тому, що в разі збереження її ступеню після посадки на Землю вона може використовуватися повторно.

Екіпаж Crew Dragon складається з двох досвідчених американських астронавтів: 49-річного Роберта Бенкена й 53-річного Дуґласа Герлі. На космічному кораблі вони мають дістатися Міжнародної космічної станції вже 31 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Crew Dragon вдруге намагаються запустити – прямий ефір

Це перше в історії відправлення людей у космос на комерційному апараті, а також перший за дев'ять років запуск із території США. Досі американські космонавти вирушали в російському космічному кораблі "Союз" із космодрому Байконур.

Crew Dragon намагалися запустити ще 27 травня, але тоді цьому завадили несприятливі погодні умови.

Зараз ви читаєте новину «Crew Dragon вилетів у космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути