середа, 05 вересня 2018 18:00

Чому брехня корисна

Чому брехня корисна
Ложь – это механизм психологической защиты. Фото: b17

Брехня допомагає дітям швидше і краще розвиватися.

Як брехня впливає на мозок дітей вивчали науковці з Сполучених Штатів, Китаю і Сінгапуру, пише platfor.ma.

Участь в експерименті взяли 42 дитини дошкільного віку з Китаю. Вони до початку експерименту не проявляли особливих схильностей до брехні.

Піддослідних розділили на дві групи. У кожній була однакова кількість хлопців і дівчат. Протягом чотирьох днів вони ховали солодощі від дорослих. Вони вгадували, у якій руці цукерки. Одна група дітей шахраювала. Інша - грала чесно.

Після цього діти пройшли тести для вимірювання когнітивних функцій. Зокрема, здатністю розуміти наміри і переконання інших. Діти, яких вчили брехати, мали кращі результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агент ФБР назвав ознаки брехні

"Брехня – це нормальна частина дорослішання. Чим раніше людина вчиться обманювати, тим краще. Суспільство в цілому турбується про те, що, якщо дитина почне брехати, то будуть жахливі наслідки. Але виявляється, що існує велика різниця між дітьми, які раніше навчилися обманювати, і тими, хто став робити це пізніше. У першому випадку діти мають набагато кращі пізнавальні здібності", - каже професора Інституту досліджень в галузі освіти Онтаріо Кан Лі.

95% дітей постійно брешуть батькам. До 4-х років практично кожен малюк каже неправду, бо не усвідомлює повністю різницю між поганим і хорошим. Коли дитина починає часто брехати, значить у неї накопичилися проблеми. Вони потребують аналізу з боку дорослих.

Зараз ви читаєте новину «Чому брехня корисна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути