субота, 06 жовтня 2018 11:19

Посадовці вкрали на шкільному обладнанні мільйони гривень

Посадовці вкрали на шкільному обладнанні мільйони гривень
Вивели на підконтрольні підприємства в офшорній зоні понад 17 мільйонів гривень

Прокуратура Києва викрила мільйонні зловживання при закупівлі шкільного обладнання посадовцями Міністерства освіти і науки.

Підозру оголосили двом посадовцям, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"Посадові особи структурних підрозділів Міністерства освіти, діючи на користь приватної фірми, умисно внесли до Типового переліку засобів навчання та обладнання для кабінетів фізики, хімії та біології в загальноосвітніх навчальних закладах, технічні характеристики, яким відповідає продукція лише однієї торгової марки", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До дитсадків зараховуватимуть по-новому

Цим створили штучні перешкоди для участі у проведенні тендерів із закупівлі шкільного обладнання інших учасників. Допомогли перемогти у конкурсі офіційному представнику зазначеної торгової марки в Україні.

"Державному бюджету завдано збитків на суму майже 5,5 млн грн. Також службові особи фірми-постачальника під час реалізації обладнання за бюджетні кошти, вивели на підконтрольні підприємства в офшорній зоні понад 17 мільйонів гривень", - заявили в прокуратурі.

Начальнику відділу Державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти" й завідувачу відділу НЦ "Мала академія наук України" світить до 8 років за гратами.

Міністр освіти Лілія Гриневич розповіла, як фінансують школи. Завдяки фінансовій децентралізації місцеві бюджети отримали більше доходів. Саме тому у них збільшилися повноваження.

Зараз ви читаєте новину «Посадовці вкрали на шкільному обладнанні мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути