Користь хліба не залежить від сорту - білого чи цільнозернового.
Такий висновок ізраїльські науковці опублікували у виданні Cell Metabolism.
"Ми вважали, що цільнозерновий хліб корисніший для здоров'я людини. Але ми не помітили між ними жодної різниці", – написав професор Еран Сегал.
Дослідники порівняли вплив на здоров'я людини білого хліба промислового виробництва, який вважають найбільш шкідливим та домашнього цільнозернового, який називають найкориснішим.
Десяток добровольців протягом тижня споживалив лише білий хліб із магазину. Інший десяток добровольців їли тільки домашній цільнозерновий.
Хліб становив суттєву частину раціону добровольців обох груп, щоб результати експерименту були показовими. Тоді учасники дослідження зробили двотижневу перерву, після якої групи помінялися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі назвали нову корисну властивість курячих яєць
За час експерименту рівень цукру та холестерину у крові, стан печінки, мікрофлори кишківника, збільшення ваги було пов'язане загалом зі споживанням хліба і не залежало від того, білий вони їли чи цільнозерновий.
Від початку року в Україні подорожчали всі соціальні продукти, окрім яєць та гречки. І білий, і чорний зросли в ціні на 1 грн.
Коментарі