четвер, 02 липня 2020 19:21

"Це вимушений крок" - експерт про відміну ЗНО для дітей з Донецька і Луганська

"Це вимушений крок" - експерт про відміну ЗНО для дітей з Донецька і Луганська
Випускникам шкіл з окупованих українських територій хочуть дозволити вступати у вузи без ЗНО Фото: Mind.ua

Президент України Володимир Зеленський ініціює зміни до закону про вищу освіту, щоб діти з окремих районів Донецької та Луганської області не складали ЗНО для вступу у вузи.

Відповідну інформацію повідомив Офіс президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такі рішення завжди породжують махінації і хабарництво - експерт про скасування ЗНО для донецьких

"Відміна ЗНО для абітурієнтів, які опинилися на окупованій території, - це вимушений крок. На нього йде наша освіта, аби залучити українську молодь з окупованих територій та інтегрувати їх до життя на вільній частині України, - говорить голова правління в громадській організації Українська народна рада Донеччини та Луганщини Станіслав Федорчук. - Кількість потенційних студентів з окупованих територій настільки мізерна, що говорити про те, що вони "заберуть" місця найрозумніших українських студентів з решти території - є спекуляцією".

Так, обов'язкове зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури цього року складало 11 597 абітурієнтів із Донецької області та 4 444 вступника з Луганської. Загалом відповідне тестування в Україні склали 152 180 осіб.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про звільнення 11-класників від обов'язкової державної підсумкової атестації.

Зараз ви читаєте новину «"Це вимушений крок" - експерт про відміну ЗНО для дітей з Донецька і Луганська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути