середа, 31 березня 2021 04:25

Білл Гейтс хоче охолодити Землю

Білл Гейтс хоче охолодити Землю
Білл Гейтс хоче боротися з глобальним потеплінням фото: pinterest.com

Мільярдер Білл Гейтс вкладає $ 100 млн у проєкт сонячного геоінжинірінгу. У межах цієї ініціативи дослідники з Гарварду пропонують боротися з глобальним потеплінням шляхом зменшення нагрівання Землі від сонячних променів.

Проєкт пропонує зменшити нагрівання планети, блокуючи проходження частини сонячних променів до поверхні планети, повідомляє Teachtoday.

Механізм дії аерозолів в атмосфері досить простий – фізична структура мікроскопічних часток блокує та розсіює світло.

В реальності наслідки дії аерозолів передбачити досить важко. Аерозолі в атмосфері завжди впливали на зміну клімату, але наука має мало чітких даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримали незвичайне зображення Червоної планети

Білл Гейтс підтримає один з етапів дослідницької програми під назвою Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (ScoPEx). Для цього планують запустити повітряну кулю на висоту 20 км і розпилити від 100 г до 2 кг мікроскопічних часток кальцію карбонату (крейди).

"Глобально 2015-2019 роки були найтеплішими за час вимірювань. Це дослідження є однією з відповідей для розуміння повного набору опцій по боротьбі з кліматичною кризою", – розповідають автори дослідження.

Сонячний геоінжинірінг – це загальний термін, яким описують технології, що змінюють фізичні властивості Землі в максимальному масштабі. Наприклад, технології викликання дощу або технології захоплення двоокису вуглецю та зберігання його в гігантських підземних резервуарах.

Зараз ви читаєте новину «Білл Гейтс хоче охолодити Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути