Ексклюзиви
понеділок, 04 січня 2021 11:32

Apple запатентувала нову клавіатуру, над якою працює 10 років

Apple запатентувала нову клавіатуру, над якою працює 10 років
Згідно із задумкою, ця новинка має динамічно змінювати символи на кнопках, залежно від ситуації або мови, яка використовується. Фото: pixabay

Компанія Apple отримала патент на клавіатуру MacBook від відомства з патентів і товарних знаків США.

Нова клавіатура зроблена з невеликими дисплеями, які вбудовані в кожну клавішу, пише "Новое время".

Згідно із задумкою, ця новинка має динамічно змінювати символи на кнопках, залежно від ситуації або мови, яка використовується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple анонсувала годинник зі сканером відбитку пальця

"Динамічні мітки можуть бути згенеровані з використанням динамічно реконфігурованих компонентів відображення міток, таких як дисплеї на органічних світлодіодах з масивами пікселів, електрофоретичні дисплеї з масивами пікселів або інші масиви пікселів", — розповіли в описі патенту.

У дисплеїв не буде високої роздільної здатності. Натомість вони зможуть точно відображати основні символи. Завдяки цьому користувачі зможуть налаштовувати різні розкладки клавіатури і змінювати призначення клавіш. Тобто можна створити і зберегти кілька розкладок для роботи, ігор або редагування відео.

В майбутньому ця клавіатура може стати універсальною. Тоді Apple зможе не випускати моделі з відповідною розкладкою символів під конкретні регіони. Компанія розробляє таку клавіатуру понад 10 років, вперше про неї заговорили 2008-го.

Компанія Apple подала заявку на реєстрацію патенту, за яким телефон, що згинається, зможе сам відновлювати екран, якщо на ньому з'явилися вм'ятини або подряпини. Теоретично пристрій ремонтуватиметься автоматично або під час заряджання, або за встановленим графіком, пише kommersant.

Зараз ви читаєте новину «Apple запатентувала нову клавіатуру, над якою працює 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути