четвер, 17 вересня 2020 17:06

Apple Watch Series 6: смарт-годинник із майбутнього

Як підкорити світ? Команда Епл знає відповідь на це питання – випустити нові Apple Watch Series 6. Критики і фанати після презентації, яка відбулася 15 вересня, відзначили, що аксесуар отримав технології з майбутнього. Гаджет допрацювали настільки, що він може виміряти рівень кисню в крові власника.

  Годинник Епл Вотч 6 не змінився зовні
Годинник Епл Вотч 6 не змінився зовні

Зовнішній вигляд без змін

Смарт-годинник виконаний у культовому дизайні Apple Watch четвертого покоління. Пристрої презентували з двома варіаціями корпусу – 40 і 44 мм. У лінійку потрапили два нові кольори – насичений синій і червоний. До речі, частина коштів, виручених з продажу червоних моделей, компанія з Купертіно перераховує до фонду боротьби з COVID-19.

Годинник Епл Вотч 6 не змінився зовні, за винятком одного маленького доповнення. Звичний ремінець можна замінити на монобраслет. Це цілісний браслет без застібок і пряжок. Його випустили в двох варіаціях і 9 розмірах. Перший варіант – це цілісний браслет з м'якого силікону, другий – плетений монобраслет з фактурної силіконової нитки.

Продуктивність нового рівня

Годинник працює на базі двоядерного чіпа – S6. Потужний процесор збільшує продуктивність аксесуара на 20%. Тепер Siri відгукується на порядок швидше, як і виконуються інші команди.

Пристрій оснастили новими сенсорами, завдяки чому відстежування даних стало точнішим. Час автономної роботи не змінився – це 18 годин у режимі високої активності.

Нові функції Apple Watch 6

Найобговорюваніше нововведення – це опція виміру рівня кисню в крові. Для цього використовується спеціально розроблений додаток і нові датчики. Представники бренду заявили про високу точність даних, але паралельно відзначили, що отримана інформація – не привід займатися самолікуванням. Це лише сигнал до того, що потрібно проконсультуватися у фахівця.

Датчик виміру кисню складається з чотирьох фотодіодів і чотирьох світлодіодних кластерів. Сенсор працює в парі з додатком, його розмістили на задній панелі Епл Вотч 6.

Девайс отримав й інші цікаві функції:
• Контроль за якістю миття рук. Коли ви миєте руки, не знімаючи годинник, він контролює процес. Аксесуар нагадує, що мити руки потрібно не менше 20 секунд.
• Моніторинг сну. Нарешті пристрій може повноцінно відстежувати якість сну. Для цього розроблений фірмовий додаток "Сон". На основі його даних користувач отримуватиме рекомендації перед сном для поліпшення його якості, а також зможе побудувати грамотний режим дня.
• Батьківський контроль. Тепер до одного iPhone можна прив'язати пару розумних годинників. Другий аксесуар може належати дитині та використовуватися старшим, щоб знати його місце розташування або отримувати швидкі повідомлення.

До речі, Retina-дисплей став світитися в 2,5 рази яскравіше. Навіть на вулиці, коли годинник в неактивному режимі, ви зможете чітко бачити інформацію з дисплея. Купити Apple Watch 6 компанія пропонує за $399, тобто приблизно за 11200 грн.

Зараз ви читаєте новину «Apple Watch Series 6: смарт-годинник із майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути