Ексклюзиви
понеділок, 09 листопада 2020 15:53

Apple припинила співпрацю з виробником своєї продукції

Apple припинила співпрацю з виробником своєї продукції
Apple призначила стратегічному партнеру випробувальний термін. Фото: pixabay

Співпрацю з тайванською компанією Pegatron тимчасово призупинила Apple.

Pegatron є найбільшим ODM-виробником споживчої електроніки та фактичним виробником пристроїв Apple, повідомляє Bloomberg.

Причиною стало виявлення декількох випадків порушення партнером трудового законодавства. Pegatron неправильно оформляла трудові відносини зі студентами, дозволяючи працювати в нічні зміни та понаднормово в порушення Кодексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку техніку представить Apple в листопаді

Apple призначила стратегічному партнеру випробувальний термін і відмовилася укладати нові контракти до ухвалення ним відповідних заходів, спрямованих на виправлення ситуації. Під час розслідування Apple не вдалося знайти жодних доказів примусу або використання праці неповнолітніх на фабриках Pegatron.

Також Apple отримала свідчення, що Pegatron підробляла документи, щоб приховати вищезгадані порушення трудового законодавства. Pegatron вже звільнила менеджера-куратора відповідної програми, що дозволяє студентам підробляти на заводах компанії.

У заяві ODM-виробник уточнив, що інциденти були в кампусах в Шанхаї та Куншані на сході Китаю, де студенти, працювали в нічну зміну, понаднормово і на посадах, не пов'язаних з їхньою спеціальністю, в порушення місцевого законодавства. У Pegatron також заявили, що вжили необхідних дій для запобігання подібним ситуаціям в майбутньому.

Компанія Apple анонсувала 3-тю цьогоріч презентацію, яка відбудеться онлайн 10 листопада. Інсайдери припускають, що компанія представить свої нові комп'ютери на базі Apple Silicon та інші аксесуари, пише ain.ua.

Зараз ви читаєте новину «Apple припинила співпрацю з виробником своєї продукції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути