Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 13:25

Apple оголосила про найбільше за 2 роки падіння продажів iPhone

Apple оголосила про найбільше за 2 роки падіння продажів iPhone
Виручка компанії від продажів у четвертому фінансовому кварталі впала на 20,7%. Фото: unsplash

Акції Apple впали в ціні на $100 млрд, тобто на понад 5% ринкової вартості.

Компанія заявила про найбільше квартальне падіння продажів iPhone за 2 роки, повідомляє Financial Club з посиланням на Reuters.

Падіння продажів пов'язане з відстрочкою презентації нових iPhone до 13 жовтня. Із 2013 року Apple завжди презентувала нові iPhone у вересні. Через це до квартальної звітності не потрапили продажі нових пристроїв.

Виручка компанії від продажів у четвертому фінансовому кварталі впала на 20,7% - до $26,4 млрд, незважаючи на стрімке зростання продажів комп'ютерів Mac і навушників AirPods.

У річному вимірі продажі комп'ютерів Mac за звітний період зросли на 29% до $9 млрд, планшетів iPad - на 46% до $6,8 млрд. Виручка сервісів збільшилася на 16% до $14,5 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: iPhone 12 допоможе в господарстві. Ним можна чистити яблука

Чистий прибуток Apple в минулому кварталі зменшився до $12,67 млрд. Apple також повідомила про падіння обсягів продажів iPhone у Китаї за звітний період - на 28% до $7,9 млрд.

Інвестори очікували зниження продажу найбільш популярного товару компанії, але падіння виявилося різкішим, ніж передбачалося. Особливо розчарував продаж в Китаї, де більшість споживачів має доступ до 5G, порівняно з США чи Європою.

В цілому виручка компанії склала $64,7 млрд, перевершивши очікування аналітиків у $63,7 млрд.

Негативна реакція ринку на квартальний звіт Apple також пояснюється відсутністю прогнозу компанії про обсяги продажів на наступний квартал. Перший квартал фінансового року, на який припадають святкові розпродажі, вважається одним з найважливіших періодів для виробників електроніки. У компанії відсутність прогнозу пояснюють невизначеністю, викликаною пандемією Covid-19.

За словами гендиректора Apple Тіма Кука, число користувачів різних платформ компанії зросло на 35 млн до 585 млн осіб і до кінця року цей показник збільшиться до 600 млн.

На початку місяця разом з iPhone 12 і двома преміальними моделями Apple представили найдешевший смартфон у лінійці iPhone 12 Mini. Він має 5,4-дюймовий дисплей. Ним можна керувати однією рукою.

Зараз ви читаєте новину «Apple оголосила про найбільше за 2 роки падіння продажів iPhone». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути