Ексклюзиви
вівторок, 02 січня 2024 16:26

Apple порушила традицію і не випустила новий планшет: що це може означати

Apple порушила традицію і не випустила новий планшет: що це може означати
Минулого року не випустили новий iPad. Фото: Pexels

Компанія Apple 2023 року не випустила новий планшет.

Таким чином вона порушила 12-річну традицію, повідомляє MacRumors

iPad дебютував 2010 року. Він швидко став лідером ринку планшетів, тож компанія випускала від однієї до чотирьох нових моделей на рік.

Останні планшети iPad були в жовтні 2022 року. Минулого року випустили Apple Pencil із USB-C, що було єдиним апаратним забезпеченням, сумісним з iPad.

Така перерва може означати, що у компанії роздумують про напрямок розвитку планшета. iPad стає більш досконалим і дуже поширеним, для багатьох потенційних клієнтів зменшилася кількість необхідних оновлень. Така зміна у поведінці споживачів могла підштовхнути Apple переглянути свою стратегію щодо планшетів, зосередившись на більш ефективних і менш частих оновленнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple готує кілька нових моделей Mac та iPad: коли чекати новинки

Apple критикують через зростаючу складність лінійки iPad і питань щодо напрямку iPadOS. Корпорація може використати паузу, щоб змінити лінійку.

Аналітики кажуть, що 2024 рік стане набагато важливішим для лінійки планшетів. Очікується, що iPad mini, iPad Air і iPad Pro отримають апаратне оновлення. Цього року Apple може випустити безпрецедентні шість моделей iPad за один календарний рік. Очікується, що флагманський iPad Pro отримає технологію OLED-дисплеїв, чіпом M3 і нову клавіатуру, як у ноутбуці.

Apple на початку 2024 року покаже оновлений смартфон iPhone SE 4. Він буде коштувати у межах $500.

Головним апгрейдом стане відмова від 12-мегапіксельної камери на користь 48-Мп. Потенційно, це може бути найкращий камерофон за свої гроші, стверджують китайські інсайдери.

Ще однією особливістю наступного покоління SE стане перехід від рамкового дизайну і 4,7-дюймового екрана до екранного вирізу і 6,1-дюймової панелі - в плані дизайну новинка буде схожа на iPhone 14. Крім того, працювати вона буде на чіпі Apple A16 Bionic, тобто запасу продуктивності вистачить на довго.

Зараз ви читаєте новину «Apple порушила традицію і не випустила новий планшет: що це може означати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути