вівторок, 05 травня 2020 10:47

Apple і Google не дозволять відстежувати геолокацію хворих на коронавірус

Apple і Google не дозволять відстежувати геолокацію хворих на коронавірус
Нова технологія Apple і Google для відстеження можливих інфікованих не дозволить встановлювати їхнє точне місце розташування. Фото:pixabay

Точне місце розташування інфікованих коронавірусом нова технологія Apple і Google встановлювати не дозволить.

Можливість відстежувати геолокацію заражених залишиться у додатків, які не використовують цю нову технологію Apple і Google, повідомляє Techcrunch.

"Два найбільші у світі постачальники операційних систем для смартфонів, що контролюють близько 99% світового ринку смартфонів, розробляють технологію API, що попереджає власників телефонів про контакт з інфікованими людьми. Минулого тижня перші версії технології стали доступні стороннім розробникам додатків. Компанії також прийняли нову політику, якої повинні дотримуватися будь-які розробники, що працюють з API: вони не можуть отримати дозвіл на доступ до геолокації конкретного пристрою", - написали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google запустив безкоштовний додаток для відеоконференцій

Про створення технології для відстеження людей, які контактували з хворими на коронавірусну інфекцію, корпорації домовилися на початку квітня.

Таким чином користувачі самі зможуть повідомляти, що у них виявили Covid-19, після чого їхні телефони анонімно попереджатимуть про це людей, з якими заражений особисто контактував упродовж 2 тижнів.

Профіль померлої людини в Instagram незабаром можна буде маркувати. Соцмережа прискорено тестує нову функцію. Це дасть змогу зберегти акаунт, але під іменами таких користувачів з'явиться банер Remembering.

Зараз ви читаєте новину «Apple і Google не дозволять відстежувати геолокацію хворих на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути