четвер, 07 травня 2020 10:50

Американці створили ракету, яка проб'є будь-яку броню

Американці створили ракету, яка проб'є будь-яку броню
Американці створили універсальну ракету. Фото: wikipedia.org

Американська компанія Javelin Joint Venture випустила першу партію керованих ракет Javelin F-Model (FGM-148F) для багатоцільових протитанкових комплексів.

Ракета FGM-148F має універсальну боєголовку, чим зменшує потребу протитанкових підрозділів у боєприпасах різного призначення, повідомляє пресслужба корпорації Lockheed Martin.

Оснащена зарядом нового покоління, який здатний пробивати усі види броні і навіть перспективні зразки, які в майбутньому планують використовувати на важкій бронетехніці. Заряд може пробивати динамічний захист і фрагментований сталевий корпус, завдаючи критичного ураження людям та легкій техніці. Також ракета менше важить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні провели випробування нового танка з потужним двигуном

Американські протитанкові ракетні комплекси Javelin вважаються найбільш ефективними. Крім США, вони стоять на озброєнні Франції, Тайваню, Катару, Туреччини, Литви, Чехії, Ірландії, Норвегії, Оману, Австралії, Грузії, України та багатьох інших. Javelin широко застосовувався в бойових діях в Афганістані та Іраку.

Високоточна реактивна система Вільха, яку розробили Конструкторське бюро "Луч", успішно пройшла випробування. Ракета Вільха-М влучила в ціль на відстані 110 км.

Зараз ви читаєте новину «Американці створили ракету, яка проб'є будь-яку броню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути