вівторок, 23 жовтня 2018 17:55

Яка звичка батька шкодить інтелекту дітей

Яка звичка батька шкодить інтелекту дітей
Куріння батька шкодить інтелекту дітей та внуків. Фото: Sputnik 

Куріння чоловіка впливає на когнітивні здібності його дітей і онуків.

Куріння матері збільшує кількість розладів у дитини. Дослідження провели американські науковці з Університету штату Флорида в Таллахассі, пише "24 канал".

Науковці провели експеримент за участі мишей. Він тривав 12 тижнів. Протягом цього часу самцям давали нікотиновий розчин. Потім їх схрестили з самками. Крім того, самок також також схрестили з гризунами, яких не піддавали впливу нікотину.

Потомство від гризунів, які вживали нікотиновий розчин, мало ознаки гіперактивності, дефіциту уваги і когнітивних порушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 невинних звичок, які можуть нашкодити здоров'ю

Дослідники виявили молекули, які включають і вимикають певні ділянки ДНК. Вони негативно впливають на ген, який кодує дофаміновий рецептор D2. Ця молекула відіграє важливу роль у розвитку мозку і процесі навчання.

Понад 20% українців курять цигарки, а серед молоді зловживає тютюном майже кожен 7-й. Серед тих, хто нині не курить, близько половини пробувало курити кальяни — 49,2%.

Зараз ви читаєте новину «Яка звичка батька шкодить інтелекту дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути