Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2018 07:25

Як залишатися щасливим, коли щось йде не так

Якщо опинилися на дні ями — перестаньте копати, вважає психолог і мотиваційний спікер Алла Клименко.

"Люди ставляться до вас так, як ви ставитеся до себе. Весь світ відноситься до вас так, як ви ставитеся до себе. Тому починайте скоріше себе любити", - пише фахівець на своїй сторінці в Іnstagram.

Автор: rakhivnews
 

Психолог дає кілька порад, як бути щасливим, коли щось йде не так.

1. Визнайте і прийміть ситуацію, у якій опинилися. Це не означає, що ви хочите у ній залишитися. Це означає, що ви відкрили очі та готові діяти.

2. Що робити, коли повна безнадія? Використовувати "ефект скелелаза". Потрапляючи на вузьке місце під час підйому по скелі, скелелаз може зосередитися тільки на теперішньому моменті. Для нього немає нічого важливішого, ніж наступний крок.

3. Трапилося щось складне і несподіване. Вам важко зрозуміти, як тепер жити ціле життя, місяць чи найближчий тиждень — зосередитеся на сьогоднішньому дні.

Перешкоди - це можливості. Головні уроки ми отримуємо, коли життя робить нам боляче

4. Перешкоди - це можливості. Головні уроки ми отримуємо, коли життя робить нам боляче. Більшість ривків, стрибків і змін відбуваються, коли виникають труднощі. Проаналізуйте своє минуле і знайдіть цьому підтвердження.

5. Частіше ставте собі два питання. Перше: чи бачу я зв'язок між тим, що зараз відбувається в моєму житті з моїми справжніми цілями? Друге: у чому урок цієї ситуації?

6. Нещасними робить не навколишній світ. Нещасними робить те, що ми цим думкам віримо. Не все, що ми думаємо, - правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як стати щасливою людиною - поради фахівця

7. Ознаки того, що вам варто задуматися про любов до себе: самокритика, критика на адресу інших, оцінка себе і порівняння з іншими людьми, постійні виправдання, почуття провини, невміння говорити і приймати компліменти, постійне відсунення себе на останнє місце, бажання наполягти на своїй правоті

Люди не можуть розпочати нові стосунки, бо не вийшли з минулих. Про це на своїй сторінці в Instagram пише психолог Михайло Лабковський. Фахівець радить навчитися відпускати минуле кохання. Лише тоді у житті з'явиться новий партнер.

Зараз ви читаєте новину «Як залишатися щасливим, коли щось йде не так». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути