понеділок, 03 квітня 2023 05:40

Як швидко звільнити місце у смартфоні, нічого при цьому не видаляючи: поради

Як швидко звільнити місце у смартфоні, нічого при цьому не видаляючи: поради
Рано чи пізно вільне місце у будь-якому смартфоні добігає кінця. Фото: Depositphotos

Рано чи пізно вільне місце у будь-якому смартфоні добігає кінця.

З цим стикаються майже всі користувачі, які активно використовують гаджет. У цьому випадку слід видалити все "сміття", яке накопичилось за час користування, щоб очистити пам'ять пристрою. Це не тільки допоможе звільнити місце, а й прискорить смартфон, адже дефіцит пам'яті впливає на швидкість його роботи.

Gazeta.ua розповість, як звільнити пам'ять, не видаляючи при цьому музику, відео, фото і корисні програми.

Прибираємо у месенджерах

Якщо ви активно користуєтеся Telegram, WhatsApp чи Viber, то поступово ці месенджери починають "пожирати" все більше і більше пам'яті. Причина в тому, що мобільний застосунок зберігає всі надіслані вам файли, відео, фото і "гіфки", щоб не завантажувати їх повторно щоразу, як ви відкриєте чат.

У цьому є свій плюс – це економить мобільний трафік, але негативно позначається на вільному місці в пам'яті смартфона.

Щоб очистити Telegram від сміття, відкрийте месенджер на своєму смартфоні й виконайте наступний порядок дій: "Налаштування" – "Дані та сховище" – "Використання сховища" – "Очистити кеш Telegram".

В меню "Використання сховища" ви можете перемістити повзунок "Зберігати медіа" на будь-яку позначку. Можно поставити, щоб месенджер самостійно видаляв кеш кожні 3 дні, або більше.

Приблизно така ж система з іншими месенджерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що в жодному разі не можна робити, якщо ви "втопили" ваш смартфон: як врятувати

Наводимо порядок у браузерах

Якщо ви активно користуєтесь браузерами з мобільного пристрою, то їхній кеш також може розростатися до значних розмірів. У боротьбі за вільне місце кожен мегабайт на рахунку, тож не будемо нехтувати і цією можливістю.

Найправильнішим способом очищення буде, очевидно, знайти в налаштуваннях браузера спеціальну кнопку, що відповідає за видалення збережених браузером файлів. У Google Chrome вона знаходиться за шляхом "Особисті дані" – "Очистити історію".

Не забудьте заглянути в папку завантажень і очистити її від усіх завантажень, які вам вже не потрібні.

Користуйтеся SD-картою

Перш ніж переходити до видалення, подумайте про розширення пам'яті. Майже кожен плюс-мінус смартфон підтримує використання SD-карт. Тому ви можете перенести дані, такі як фотографії та відео, на карту пам'яті, щоб звільнити місце в пам'яті телефону.

Якщо ваш смартфон все ж не має слота для microSD, то розвантажити пам'ять смартфона допоможуть хмарні сервіси користувачам пристроїв Android і iOS за замовчуванням доступний Google Диск і iCloud відповідно.

Однак, якщо запропоновані методи не допоможуть, то сортування та видалення файлів, на жаль, не уникнути.

Правильна експлуатація смартфона не тільки продовжує його "життя", а й зберігає його первинну автономність, за яку звісно відповідає батарея.

Про основні правила знає кожен відповідальний користувач, який не хоче витрачати додаткові кошти на придбання нових компонентів чи взагалі нового телефону.

Однак далеко не всі знають, як класти телефон на зарядку – екраном вгору чи вниз.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко звільнити місце у смартфоні, нічого при цьому не видаляючи: поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути