неділя, 17 грудня 2023 21:30

Як продовжити термін життя батареї в смартфоні: дієвий лайфхак

Як продовжити термін життя батареї в смартфоні: дієвий лайфхак
Телефони краще працюють і довше зберігають характеристики акумулятора, коли заряд поповнюється часто і в межах середніх значень. Фото: pixabay

Не всі власники смартфонів уважно ставляться до правильної експлуатації гаджетів, через що у них виникає низка проблем.

Найпроблемнішим місцем практично кожного пристрою є акумулятор (батарея). Щоб уникнути проблем з ємністю, експерти радять заряджати смартфон на певному відсотку.

Існує кілька думок на тему, коли варто ставити телефон на зарядку, але оптимальною вважається тактика "20-80". Це означає, що розряджати телефон слід не нижче 20%, а заряджати його до 80%.

Ще один варіант – 50-70%. Потроху заряджайте смартфон протягом дня, тоді ваш акумулятор прослужить набагато довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко звільнити місце у смартфоні, нічого при цьому не видаляючи: поради

Наприклад, літій-іонна батарея здатна підтримувати свою працездатність близько 500 циклів повної зарядки – від 0 до 100%. Термін служби акумулятора може зрости утричі у тому разі, якщо його розряджати і заряджати циклами по 50%.

Водночас цей метод вимагає підзарядки смартфона кілька разів на день і не підходить для користувачів, які не мають поруч розетки або док-станції.

Крім того, без спеціальних програм для відстеження рівня заряду цей підхід неефективний. Загалом, обидві тактики мають свої плюси та мінуси, а вибір залежить від індивідуальних потреб та стилю використання телефону.

Головне запам'ятайте, що телефони краще працюють і довше зберігають характеристики акумулятора, коли заряд поповнюється часто і в межах середніх значень.

Тому на питання, як не зіпсувати батарею у телефоні, можна відповісти просто: не опускайте до 0% і не заряджайте до 100%.

Правильна експлуатація смартфона не тільки продовжує його "життя", а й зберігає його первинну автономність, за яку звісно відповідає батарея.

Про основні правила знає кожен відповідальний користувач, який не хоче витрачати додаткові кошти на придбання нових компонентів чи взагалі нового телефону.

Однак далеко не всі знають, як класти телефон на зарядку – екраном вгору чи вниз.

Зараз ви читаєте новину «Як продовжити термін життя батареї в смартфоні: дієвий лайфхак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути