Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2020 17:47

Як повернути гроші за пробне ЗНО-2020?

Як повернути  гроші за пробне ЗНО-2020?
Дітям повернуть гроші за пробне ЗНО 2020 Фото: ukrinform

Учасникам пробного ЗНО 2020 року ще не повернули всі кошти. Наразі гроші вже отримали 149 842 особи, а це 68,5 % від загальної кількості.
Учасникам пробного ЗНО почали віддавати кошти ще на початку липня. Всі гроші планують повернути до початку грудня цього року. Про це йдеться в постанові Кабміну.
Для того, щоб отримати кошти, сплачені за проведення пробного ЗНО цього року, треба увійти на сайт Українського центру якості освіти і перевірити актуальність інформації про учасника. Чи правильно написане прізвище, ім'я, по батькові учасника/учасниці, а також чи дійсний номер телефону.
Він має бути прив'язаний до картки Приватбанку, власником якої є учасник пробного ЗНО-2020. За потреби варто внести зміни. Після цього учасник може отримати кошти протягом 2 тижнів.
Якщо на сервісі визначення результатів показано, що учасник пробного ЗНО вже отримав виплату , але він не знає про це, варто звернутися до будь-якого відділення Приватбанку, можливо, учасник просто давно не користувався своєю карткою.

Вартість пробного ЗНО цього року від 138 до 150 грн, залежно від регіону учасника, який на нього зареєструвався. У вартість входили послуги з розроблення тестових завдань, макетування, тиражування та відправки тестових зошитів. Натомість "справжнє" ЗНО в Україні є безкоштовним. За 2020 рік учасники пробного ЗНО сплатили державі 53 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші школярі потрапили до Книги рекордів України

Міністерство освіти і науки України оприлюднило наказ, згідно з яким випускники 2021-го зможуть обрати, яке ЗНО з мови складати. Майбутні абітурієнти зможуть складати окремий тест з української мови або ж тест з української мови та літератури.

Зараз ви читаєте новину «Як повернути гроші за пробне ЗНО-2020?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути