неділя, 08 жовтня 2023 18:33

Як підготувати ноутбук до відключень світла: поради, які допоможуть заощадити заряд батареї

Як підготувати ноутбук до відключень світла: поради, які допоможуть заощадити заряд батареї
Щоб відключення світла не зашкодили роботі та навчанню, краще заздалегідь підготувати ноутбук. Фото: Pixabay

Через ракетні обстріли з боку Росії, минулої осені та зимою українці жили в умовах постійних відключень світла.

Про нові атаки попереджають вже упродовж кількох місяців. Тому краще свої сподівання про життя в осінньо-зимовий період з електрикою підкріпити конкретними приготуваннями до можливих блекаутів. Зокрема, щоб відключення світла не зашкодили роботі та навчанню, краще заздалегідь підготувати ноутбук та знати, як зберегти заряд батареї на більш тривалий час, пише "УНІАН".

Як підготувати ноутбук

Якщо є можливість, варто замінити акумулятор на новіший. Це стосується моделей, які мають змінний акумулятор. Це актуально в тому випадку, якщо пристрою більше 3 років.

Регулярно очищайте ноутбук від пилу і замінюйте термопасту. Чим краще ноутбук охолоджується під час роботи, тим довше тримає заряд батареї.

Увімкніть функцію економії заряду

Ноутбуки з операційною системою Windows мають спеціальний режим економії заряду, в якому відключаються енерговитратні функції і програми. Включити його можна наступним чином: "Пуск" - "Панель управління" - "Електроживлення" - "Створення схеми управління живленням" - "Економія енергії".

Можна включити режим економії заряду до наступної зарядки. У такому режимі при низькому заряді відключаються фонові дії і push-повідомлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що допоможе під час блекауту: шість лайфхаків

Налаштуйте дисплей

Найпростіший спосіб економії заряду ноутбука - знизити яскравість екрану. Чим нижче яскравість дисплея, тим менше заряду батареї витрачає пристрій. Також набагато менше заряду витрачається при використанні темної теми на пристрої. На Windows її можна налаштувати в розділі "Пуск" - "Параметри ПК" - "Персоналізація".

Вимкніть Інтернет і Bluetooth

Підключення до Інтернету і Bluetooth витрачає чимало заряду. Під час відключення світла не буде також і Інтернету, тому його варто відключити. Найпростіше це зробити, якщо перевести комп'ютер в режим "в літаку".

Використовуйте вбудовану відеокарту

Переконайтеся, що зображення виводяться на екран за допомогою більш економної вбудованої відеокарти. Це збільшить час роботи ноутбука від батареї.

Якщо у вашого ноутбука відеокарта NVIDIA, то зробити це можна наступним чином: клацніть правою кнопкою миші по робочому столу, потім "Панель управління NVIDIA" - "Управління параметрами 3D" - "Глобальні налаштування" і під рядком "Бажаний графічний" професор оберіть пункт "Інтегроване графічне обладнання".

Вимкніть все зайве

Для економії заряду закрийте всі програми і функції, які вам зараз не потрібні. Навіть у фоновому режимі зайві програми витрачають чимало заряду. Також закрийте вкладки в браузері, якими ви не користуєтеся.

Через ракетні обстріли з боку Росії, минулої осені та зимою українці жили в умовах постійних відключень світла.

Коли світло постійно відключають, однією з серйозних проблем є неможливість зарядити повністю телефон. Так як майбутня осінь та зима також обіцяють бути важкими, Gazeta.ua розповість, як зарядити телефон за відсутності електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Як підготувати ноутбук до відключень світла: поради, які допоможуть заощадити заряд батареї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути